Ситуацията в обсадения пристанищен град на Украйна Мариупол се превръща

...
Ситуацията в обсадения пристанищен град на Украйна Мариупол се превръща
Коментари Харесай

Лекари без граници Швейцария: Ситуацията в обсадения Мариупол се превръща в невъобразима трагедия

Ситуацията в обсадения п ристанищен град на Украйна Мариупол се трансформира в невъобразима покруса , в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности, предизвести MSF " Лекари без граници ".

Стивън Корниш, началник на швейцарския офис на MSF и един от тези, които управляват интервенцията на здравната благотворителна организация в Украйна, сподели пред AFP, че стотици хиляди хора са целеустремено обсадени .

" Обсадите са средновековна процедура , която е неразрешена от актуалните правила на войната с основателна причина . "

Корниш акцентира, че съгласно интернационалното право " цивилните би трябвало да бъдат предпазени , те би трябвало да могат да имат своите съществени потребности, храна, вода, медикаменти и сигурно държани отвън спора ".

" Както виждаме, освен в Мариупол , само че и с достоверни отчети, идващи от Харков, Днипро и други облас ти, не се поставят всички старания, с цел да се щадят цивилни. "

" Наистина се насочваме към невъобразима покруса ", предизвести той, настоявайки, че " към момента има време да я избегнем и би трябвало да я заобикаляме ".
 Путин даде знак на чеченците - склони да пусне доброволци в Донбас
Путин даде знак на чеченците - склони да пусне доброволци в Донбас

Да им се помогне да стигнат до зоната на военните дейности

От петък Мариупол, който имаше население от над 400 000 души преди войната , е 11-ти ден без отопление, газ, електричество или интернет. Интензивният съветски обстрел ги унищожи на 1 март, оповестява " Файненшъл таймс ".

" Последните няколко дни бяха най-лошите ", сподели Анна Романенко пред FT по телефона от нает апартамент в Запорожие, на към 220 км северно от обсадения град, където бяга с майка си, страдаща от рак. " Наред с тежък артилерийски обстрел, през последните четири дни те хвърляха и бомби от въздуха . В центъра на града има големи кратери, необятни 15 метра. "

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко сподели в петък, че съветските сили бомбардират от въздуха " на всеки 30 минути ", дружно с гаубиците и установките " Град ". Тези офанзиви сътвориха " пъкъл " за хората, които живееха там, сподели той.

Тъй като съветските сили обкръжават града, храната е на привършване . " Хората топят снега за вода, подготвят храна на огън и изсичат дърва за огрев до модернистични блокове ", сподели Дмитро Гурин, украински народен представител, чиито родители са в Мариупол. " Те са под блокада и това е средновековно. "

Три опита за евакуация на жителите по " филантропичен кулоар ", осъществени благодарение на Международния комитет на Червения кръст, пропаднаха през последната седмица по-късно, което украинските управляващи споделиха, че са офанзиви против колони за евакуация от съветски сили.

" Хората стартират да се атакуват един различен за храна ", сподели Волков, заместник-ръководител на подделегацията на международната филантропична група. " Хората към този момент се разболяват от мраз. "

Заедно с публицистите, лицата, откриващи обстоятелства по правата на индивида, в това число от Организация на обединените нации, се борят да съберат цялостна картина на последствията от съветската инвазия в Украйна , защото доста от зоните на спор са или невъзможни за посещаване, или прекомерно рискови.

Градските управляващи в Мариупол тази седмица обявиха, че са удостоверили гибелта на 1300 души. " Много хора са заровени под разрушени здания и не могат да ги преброят. Все още има тела, които лежат на всички места. "

Гурин разяснява пред FT, че Русия е решила да прибегне до " всеобщо ликвидиране ", тъй като до момента не е съумяла да завоюва войната . " Вие реагирахте на война и ние оценяваме и благодарим за това ", сподели Гурин. " Сега целият свят би трябвало да реагира на всеобщото ликвидиране: това се случва в този момент... в центъра на Европа. "
 Частната войска „ Вагнер “ отворила зелен кулоар за наемници
Частната войска „ Вагнер “ отворила зелен кулоар за наемници

BBC беседва с един от тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР