Ситуацията, в която се намираме в момента, е достатъчно сложна.

...
Ситуацията, в която се намираме в момента, е достатъчно сложна.
Коментари Харесай

Филип Димитров: За България няма по-голяма сигурност от НАТО

Ситуацията, в която се намираме сега, е задоволително комплицирана. Настървението, което следим, пречи на всевъзможни рационални структури и дейности, които биха били в интерес на страната. Най-трудно е да се излезе от схемата с обвиняванията, тя послужи за формулировка на съществуването на избрани формирования. Това разяснява някогашният министър-председател Филип Димитров в студиото на " Опорни хора ".

По думите му дебатът за евроатлантическото бъдеще на страната не би трябвало даже да е на дневен ред.

Последните две години доведоха до усилване на гласовете, популярност Богу са малцинство, които започнаха да оспорват къде принадлежим. Това не е на хубаво. Този въпрос би трябвало да е завършен за България. Неговото слагане е размътено от опити да се показа това, което става в България, като нещо друго от това, което се случва в Европа, съобщи Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че в България постоянно е имало избран % хора, който постоянно се е подлъгвал по декларациите и позициите против Алианса.

Въпросът е да не се подкрепя тази позиция, която е нездравословна за България от всяка позиция. България е част от НАТО - в случай че води война някъде, България ще води война. Логиката, че по пътя на откъсването ще станем по-спокойни и сигурни, е глупава концепция. Това, което пази България, и ѝ придава сигурност, когато хвърчат ракети над Молдова, е това, че принадлежи към една общественост, която е задоволително мощна и респектираща съперниците си да не отиде прекомерно надалеч, съобщи някогашният министър председател на България.

Димитров откри за неудобен и дебата за наличието на съветския дипломат на първото съвещание на Народното събрание. Особено откакто Общото заседание на Организация на обединените нации е гласувало декларация, в която осъжда държанието на Русия.

Той беше безапелационен в позицията си, че България не е и не би трябвало да се смята за едва звено на НАТО, тъй като извършва поетите си задължения към Алианса.

Филип Димитров разяснява и вероятността на основаване на държавно управление и да се реализира съгласие сред партиите.

Когато става въпрос за търсене на мостове сред партиите за кабинет, е обикновено да се види къде могат да се хвърлят тези мостове. В противоположен случай се обрисуват парадоксални картини, в които партии, които не биха могли да действат дружно, се пробват да го създадат и се отхвърля опцията за такива, които биха могли да го създадат, съобщи Димитров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР