Ситуацията в испанските болници става тревожна с напредването на петата

...
Ситуацията в испанските болници става тревожна с напредването на петата
Коментари Харесай

30 на сто от интензивните отделения в Каталуния са заети от пациенти с Covid-19

Ситуацията в испанските лечебни заведения става тревожна с напредването на петата вълна на ковид. Експертите предизвестиха, че внезапното нарастване на хората, признати с Covid-19 води до прекъсване на част от естествената активност на лечебните заведения и приканиха за ограничения за ограничение на предаването.

В Каталуния, един от най-засегнатите самостоятелни райони, 30% от интензивните отделения към този момент са заети от пациенти с Covid-19 и един на всеки пет признати е на възраст под 40 години.

„ Имаме четири етажа, цялостни с пациенти с Covid-19, напомнящи на първата вълна “, сподели Хуан Пабло, началник на службата по инфекциозни заболявания в болница „ Дел Мар “ (Del Mar) в Барселона, в изявление за държавната телевизия.

„ Повече от половината пациенти, които влизат в отделението, са млади. Възрастните хора са най-вече такива, които не са желали да се имунизират или са имали единствено една доза и в това време, преди да придобият имунитет, са се заразили “, добави той и посочи, че мисленето на младите, че Covid-19 не ги визира съществено, е лъжливо, тъй като фактори като затлъстяване, респираторни или хронични болести усилват риска от съществено протичане на заболяването.

Според лекарите е наивно да се мисли, че единствено имунизирането на 16-29 годишните, измежду които е най-големият % инфектирани, ще е задоволително, с цел да се спре разпространяването на заболяването в границите на 15-20 дни.

Трябва още веднъж да се затвори всички както напролет, с цел да се възвърне болничното налягане, безапелационни са лекарите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР