Ситуацията в Европа в момента е най-сериозната от края на

...
Ситуацията в Европа в момента е най-сериозната от края на
Коментари Харесай

Ситуацията в Европа в момента е най-сериозната от края на ВСВ

Ситуацията в Европа сега е най-сериозната от края на Втората международна война насам, в частност поради хибридните дейности на Русия.

Това съобщи през вчерашния ден Михал Куделка, началник на Службата за осведомителна сигурност, контраразузнавателна организация на Чехия, на взаимен брифинг с президента на страната Петър Павел, заяви Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Настоящата обстановка е най-сериозната от Втората международна война насам. Това, което вършат съветските бойци в Украйна, това, което вършат палестинските терористи в Израел, те биха създали и в нашата страна без благосклонност и съчувствие ", сподели Куделка.

Според него " нападателната Русия е огромна опасност за европейските демокрации, в това число и за Чешката република ".

Бригадният военачалник загатна, наред с другото, акциите за дезинформация, опитите за дискредитиране на управляващите и за конфигуриране на чехите против Украйна. Куделка приказва по-специално за подправени видеоклипове, като уточни за образец този, който се разпространяваше по време на акцията за президентските избори в Чехия - за да дискредитира претендента Павел. Експертите са разкрили доказателства, че видеото е подправено в Русия.

Петър Павел на собствен ред означи, че " актуалната обстановка в региона на сигурността не може да се назова безпроблемна ".

" А бъдещите вероятности напълно не са оптимистични. Може да се допусна, че нещата ще се усложнят още повече ", добави президентът.

Петър Павел стана първият президент от 26 години насам, който посети централата на контраразузнаването. Преди него това направи Вацлав Хавел през 1998 година. Предшественикът на Павел Милош Земан непрекъснато подлагаше на критика контраразузнаването си и непрекъснато отхвърляше да увеличи неговия шеф, означи Укринформ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР