Ситуацията в Донецка област е много напрегната, по цели дни

...
Ситуацията в Донецка област е много напрегната, по цели дни
Коментари Харесай

Жител на Донецк: Градът е пуст, по цели дни се чува отдалечен артилерийски грохот

Ситуацията в Донецка област е доста напрегната, по цели дни се чува далечен артилерийски тътнеж. Чува се по какъв начин обстрелват Изюм. Непрестанни боеве, обстрели. Направо е пъкъл. Това съобщи пред БНТ Виталий Ковал, който е майстор от Донецк.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2984
По думите му филантропичната обстановка е доста комплицирана. Има проблеми с храните, медикаментите. Градът е опостушен, той е празен, доста хора отпътуваха, споделя Ковал.

Преди в Донецк е имало към 250 000 души, в този момент са останали едвам половината.

Ковал съобщи, че в самия град обстановката с обстрелите е спокойна. Има прелитания, чуват се гърмежи, само че в този момент към този момент е по-спокойно.

Преди три дни е имало ракетен удар от морето. Пострадала е детска градина, един жилищен регион. Трима са починали, 26 души са били ранени. Много поданици са останали без дом.

" Това, което в този момент се случва в Мариупол и Изюм, ние го преживяхме по време на окупацията на т.нар ДНР през 2014 година Сега в града има военни, само че не може да се каже, че употребяват града като щит. От първия ден на войната изнесоха базите си отвън града ", споделя Ковал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР