Ситуацията в държавата е странна – управляващи партии търсят плаващи

...
Ситуацията в държавата е странна – управляващи партии търсят плаващи
Коментари Харесай

Нинова видя разкол сред управляващите, защото "патриоти" търсят подкрепа от БСП

Ситуацията в страната е странна – ръководещи партии търсят плаващи болшинства, а не се излиза с обща стратегия на кабинета, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата си с вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание.

Българска социалистическа партия ще поддържа рестриктивните мерки на рекламата на лотарийни игри по малкия екран, а за връщането на остарелия режим за пушене в заведенията депутатите на Корнелия Нинова щели да гласоподават по съвест. По нейни сметки разположението на силите било 50:50. Нинова е споделила на Симеонов, че би трябвало да се усили Данък добавена стойност за хазартните игри, които сега се таксуват с 15% върху залозите, до момента в който Данък добавена стойност за всички останали артикули и услуги (без туризма) е 20%.

Преди това Симеонов се срещна с Цветан Цветанов и групата на ГЕРБ. Цветанов също даде обещание поддръжка за закона за хазарта, само че не и за тютюнопушенето, както и да бъдат премислени останалите законодателни начинания на Симеонов.

Българска социалистическа партия е втората огромна партия, която поддържа Закона за
хазарта, което значи, че има безапелационна позиция измежду политиците и обществото по него, сподели Симеонов, откакто излезе от стаята на Българска социалистическа партия.

Във вторник Нинова се срещна и с другия вицепремиер Красимир Каракачанов (ВМРО/ " Обединени патриоти " ), който търсеше поддръжка за плановете за рационализация на армията и законопроекта на Вътрешна македонска революционна организация за вероизповеданията.

" Ние сме ясни – в съпротива сме. Впечатлението ми е, че сега се излиза отвън правилата на парламентарната страна, всяка партия в ръководещото болшинство не излиза като стратегия на държавното управление, а потегля със независими законодателни стратегии и търси плаващи болшинства. Това е нова обстановка ", разяснява Нинова. Според нея обособените партии от болшинството не могат да се схванат между тях, а става нещо друго. " Вътрешна македонска революционна организация, а в този момент НФСБ потеглят със лични планове, които явно не срещат поддръжка в ръководещото болшинство и търсят такава отвън себе си ", сподели Нинова.

Симеонов няма да се среща с Движение за права и свободи. Това означавало да ги легитимира като политическа мощ. " За нас те са мафиотска конструкция ", сподели вицепремиерът и водач на НФСБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР