Ситуацията с уволнението на директора на Пирогов е конкретен повод,

...
Ситуацията с уволнението на директора на Пирогов е конкретен повод,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Нямаме ултиматум към ПП-ДБ, искаме диалог и обмисляне на действията им

Ситуацията с уволнението на шефа на " Пирогов " е съответен мотив, само че аргументите са други
Нямаме ултиматум към ПП-ДБ, желаеме разговор и обсъждане на дейностите им. Ситуацията с уволнението на шефа на " Пирогов " е съответен мотив, само че аргументите са други. Причините са, че сътрудниците от ПП-ДБ би трябвало да съблюдават ангажиментите, без значение дали касае световните тематики - за Конституцията, за Шенген, за еврозоната, за бюджет, за законодателна или управническа стратегия, или една тематика като тази в тази ситуация, която е просто мотив. Това сподели за бТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

" Защото тематиката опазване на здравето вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица - и с избора на началник на НЗОК и нейния подуправител, и с това, че беше ясно, че одитният отчет, който употребява министърът на опазването на здравето, първо - инспекцията беше почнала след един случай със секретар или консултант на министър на защитата. Това беше мотивът тя да се разпореди. И второ - тъй като този одит не сподели основни неизпълнения на активността на болничното заведение. Даже в противен случай - болничното заведение е финансово постоянна. Ден, откакто този одит беше показан и на министър-председателя, и на здравния министър, се оказа, че здравният министър не вижда смисъл в промяната на шефа на " Пирогов ". Това беше тематика за диалог сред нашите парламентарни групи, тъй като си дадохме ясна сметка, че не следва да има никакви земетресения повече в бранша опазване на здравето. Лично приказвах по мотива с премиера и той даде заричане. Съмнявам се към този момент, че Николай Денков взима премиерските решения ”, добави още Атанасова.

„ Няма нито един специалист, който да сподели и една добра дума за Бюджет 2024. Наложи се целият парламент да поправя бюджета на Асен Василев ”, сподели Атанасова.

" Нали чухте Денков, който говореше за разделяне на властите  - какво правила изпълнителната, какво правила законодателната. Ами аз, за жалост, ще кажа, че качеството на законодателната власт пада всеки ден. И качеството на законопроектите, които идват от Министерския съвет, е извънредно неприятно ", разяснява Десислава Атанасова.

„ Чух въобще за началника на политическия кабинет на вътрешния министър Васил Кръстев, чак когато подаде оставка. Предполагам, че няма проблем даден кадър да е имал доста работни места ”, добави Атанасова.

„ Единственият министър на ГЕРБ в това държавно управление е Мария Габриел ”, напомни Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР