Ситуацията с разпространението на инфекцията с коронавирус във втория по

...
Ситуацията с разпространението на инфекцията с коронавирус във втория по
Коментари Харесай

Разкриват първа болница за коронавирус в страната

Ситуацията с разпространяването на инфекцията с ковид във втория по величина град у нас се усложнява. Местната власт незабавно трансформира едно от общинските здравни заведения напълно в COVID-19 болница, съобщи Канал 3. Така на процедура Пловдив става първия град в страната, който разкрива подобен вид профилирана болница. Как ще действа тя и какъв ще е нейният потенциал?

Преобразуването на здравното заведение " Свети Мина " в COVID-19 болница ще стане поетапно в границите на една седмица. В момента тук се лекуват 23-ма пациенти, които ще бъдат трансферирани в друга постройка на болничното заведение. Първото пребазирано поделение ще бъде вътрешното, предава NOVA.

" В напълно къс период - приказваме за два-три дни, ще бъде трансформирано кардиологично поделение, което отива в другата ни база на ул. " Весела ". Паралелно с него и хирургично ", изясни шефът на МБАЛ " Св.Мина " - Пловдив проф. Петър Петров.

Ръководството на болничното заведение има намерение да резервира само детското поделение, като го трансформира в профилирано за деца с ковид.

Лекарите и медицинските сестри в болничното заведение, които и в този момент изнемогват, тъй като недостигат фрагменти, схванаха за трансформацията една през днешния ден по обед. Люба Драганова, която е здравна сестра от 30-години тук се замисля дали да остане.

Други към този момент са решили, че ще изоставен

За да реши кадровия проблем, регионалният спешен щаб ще обезпечи лекари от поликлиниките. И ще упорства за спомагателното им материално стимулиране от общинския бюджет.

В същото време няколко лечебни заведения в Пловдив се оплакаха от дефицит на " Ремдесивир”- един от значимите лекарства за лекуване на пациенти с ковид.

В късния следобяд през вчерашния ден Здравната ревизия обезпечи нужните количества " Ремдесивир ", само че призна за неналичието на други значими лекарства.

Още три частни лечебни заведения в Пловдив от през вчерашния ден се включиха в битката с ковид като разкриха 60 кревати, добави Канал 3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР