Ситуацията с пандемията от COVID-19 в Северна Гърция продължава да

...
Ситуацията с пандемията от COVID-19 в Северна Гърция продължава да
Коментари Харесай

В Гърция въвеждат мини локдаун

Ситуацията с пандемията от COVID-19 в Северна Гърция продължава да тормози здравните специалисти, оповестяват гръцките медии.

На 1 октомври в Солун, Лариса, Халкидическия полуостров и Килкис беше въведен мини локдаун като беше неразрешено придвижването от един часа през нощта до шест часа сутринта.

Забранена беше и музиката във всевъзможен тип заведения.



Очаква се скоро ограничаващи ограничения да бъдат въведени в Пиерия, Иматия, Пела, Кавала, Кастория, Ксанти и Драма, оповестява електронното издание Нюз ин. Броят на новозаразените в региона продължава да нараства , до момента в който имунизацията е в застой, показва изданието.

Специалистите чакат резултатите от мини локдауна като означават, че сигурно би трябвало да бъде ускорена имунизацията на жителите. В момента имунизираните в северните елементи на Гърция са под 50 на 100.

Данните от 3 октомври за разпространяването на вируса демонстрират леко понижаване на случаите в Гърция, само че процентът на умрелите буди терзание измежду специалистите, отбелязва Нюз ин.



При направени 150 507 теста, процентът на тези с позитивен резултат е 0,77 на 100. Регистрираните смъртни случаи са 31, оповестява електронното издание на в. " Катимерини ".

В същото време журналистическо следствие на телевизия Алфа разкрива скица за продажба на подправени удостоверения за имунизация . Според информацията удостоверенията се продават за сума в размер на 200 евро. Групата е работила през обществените медии като заплащането е ставало в криптовалута, оповестява малкия екран.

От през днешния ден стартира поетапното отваряне на университетите в страната, само че терзанията за действието им в условия на пандемия не са огромни, защото огромна част от преподавателския състав и студентите са имунизирани, оповестява телевизия Антена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР