Ситуацията с КОВИД-19 в Северна Македония е стабилна. Властите смятат,

...
Ситуацията с КОВИД-19 в Северна Македония е стабилна. Властите смятат,
Коментари Харесай

Ситуацията с COVID -19 в Северна Македония

Ситуацията с КОВИД-19 в Северна Македония е постоянна. Властите считат, че съществуващите ограничения би трябвало да останат, макар че 99 % от тях са отстранени. В момента е планувано лекуване на постковидно заболели, осведоми организация МИА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31497
Ситуацията е постоянна. Всеки ден получаваме едни и същи бройки, тъй че към този момент е умерено, сподели министърът на опазването на здравето Беким Сали.

Той разгласи през вчерашния ден, че Комисията по инфекциозни заболявания ще продължи да работи по планирането на оправянето с заболяването, като по думите му задачата е да се симулира вероятната поява на петата коронавирус вълна.

Комисията ще продължи да работи, може би не със същото движение, само че ще работи по обмисляне по какъв начин да се оправим с постковид обстановката, дали ще има едно заведение, където ще се лекуват всички постковидни затруднения при пациенти или ще има повече клиники, ангажирани с тези пациенти, по какъв начин ще ги лекуваме. Една от задачите ни е да симулираме вероятната поява на пета коронавирус вълна. Ние работим върху това. В момента планираме да лекуваме постковидни пациенти, сподели Сали.

По данни на Института за публично здраве от 13 до 15 май има регистрирани 176 нови позитивни случаи на КОВИД-19, като 31 са повторни инфекции. Няма умряли. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР