Ситуацията с коронавируса затруднява сериозно и работата на социологическите агенции,

...
Ситуацията с коронавируса затруднява сериозно и работата на социологическите агенции,
Коментари Харесай

Кризата с коронавируса удари и социологическите агенции

Ситуацията с ковид затруднява съществено и работата на социологическите организации, сподели инспекция на Mediapool. Една от аргументите е, че в този момент няма по какъв начин да употребяват един от инструментите за изследвания – анкетите лице в лице. Другата e, че клиентите им за маркетингови изследвания са свили разноските си.

Управителят на " Алфа рисърч " Геновева Петрова и изпълнителният шеф на " Галъп Интернешънъл " Първан Симеонов споделиха пред Mediapool, че организациите им са минали главно на отдалечена работа, с цел да се ограничи контактът сред хората.

" Работата наподобява по-трудна, може би е тъй като сме по домовете ", разяснява Симеонов.

Той акцентира, че " Галъп Интернешънъл " се занимава най-много със социално-политически изследвания и съчувства на сътрудниците си, които се занимават повече с пазарни изследвания, които ще усетят рецесията даже още повече. " Вероятно най-вече ще пострадат организациите, който се занимават с маркетингови изследвания. Те губят клиенти. В момента ние сме длъжни да сме дейни, да сме барометър за публично обществени настройки ", добави той.

За него огромният проблем е, че сега анкетите лице в лице няма по какъв начин да се употребяват. Въпреки това и " Галъп ", и " Алфа рисърч " употребяват различни разновидности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР