Ситуацията с коронавируса в Украйна е близо до катастрофа и

...
Ситуацията с коронавируса в Украйна е близо до катастрофа и
Коментари Харесай

Украйна: Ситуацията с пандемията от коронавирус е близка до катастрофа!

Ситуацията с ковид в Украйна е покрай злополука и страната би трябвало да се приготви за най-лошото, сподели през днешния ден здравният министър Максим Степанов, представен от Ройтерс.

През последните 24 часа Украйна записва рекордните 8899 нови случаи на COVID-19, заяви здравното ведомство.

Към днешна дата общият брой инфектирани е 411 093, а умрелите са 7532, предава Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията бързо минава от сложна към пагубна. Трябва са се подготвим за неизбежното - невероятно е да преминем елементарно през втората вълна. Ако украинците продължат съществено да не съблюдават разпоредбите за сигурност, няма да избегнем злополука. Най-тежкото следва ", съобщи Степанов пред Народното събрание.

В края на септември случаите на болест в границите на денонощие скочиха и останаха стабилно високи през целия октомври. Това накара държавното управление да удължи ограничаващите ограничения до края на годината.

Украйна наложи строга карантина през март, само че я отслаби през май.

Министър Степанов предизвести, че ресурсите на здравната система ще се изчерпят, в случай че броят на ежедневно записаните случаи надвиши 20 000.

За целия интервал на пандемията са открити 411 093 случаи на болест, оздравели са 168 868 (40,8 процента), а умрелите са 7532 (1,8 на сто), напомня ТАСС.

Здравният министър сподели още, че измежду главните задания е обезпеченото подаване на О2 до 80 на 100 от болничните кревати за пациенти с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР