Ситуацията с Huawei показа, че смартфоните не са продукт на

Ситуацията с Huawei показа, че смартфоните не са продукт на ...

Търговската война между Япония и Южна Корея може да доведе до дефицит на новия флагман.


Ситуацията с Huawei показа, че смартфоните не са продукт на само един производител. За тяхното сглобяване се използват компоненти на различни компании от различни страни. Това е и причината тяхното производство рязко да намалява по време на търговските войни.

Сега възникна реална заплаха за широко обсъждания и очакван от много хора флагмански смартфон Samsung Galaxy Note 10. Изострянето на отношенията между Южна Корея и Япония се очаква да доведе до недостиг на важни компоненти за този мобилен телефон.

Очаква се недостиг на системата върху чипа Exynos 9825. Според информация на SlashGear, Samsung Electronics е намалил с 10% производството на тези чипове заради търговските ограничения, които Япония неотдавна въведе по отношение на Южна Корея. И още, за изготвянето на тези платформи Samsung използва химическите продукти на японските компании, включително тези на Sumitomo Chemical.

SlashGear предполага, че това няма до доведе до отлагане появата на новия флагмански смартфон Galaxy Note 10 на пазара. Но Samsung може да има проблеми с доставките на необходимите количества смартфони. Предполага се, че ще новият флагман ще стане дефицитен.

Според изтекла неотдавна информация, базовата версия на Galaxy Note 10 ще струва 999 евро, а топ-конфигурацията ще е с цена 1149 евро. Но разразилата се търговска война между двете държави може да окаже влияние и на цените.

Източник: kaldata.com