Ситуацията с ДПС и Делян Пеевски е като водата, която

...
Ситуацията с ДПС и Делян Пеевски е като водата, която
Коментари Харесай

Борис Попиванов: ДПС и Пеевски са като водата - заема формата на съда, в който я налееш

" Ситуацията с Движение за права и свободи и Делян Пеевски е като водата, която заема формата на съда, в който я налееш ", сподели пред политологът доцент Борис Попиванов, учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

" Делян Пеевски се наложи като водеща фигура в държавното болшинство – непосредствено насочва ултиматуми и раздава инструктажи ", добави той.

" Това държавно управление реши да интегрира Движение за права и свободи освен поради конституционната промяна и евро-атлантическия ангажимент на ръководството, а тъй като ГЕРБ смяташе, че с присъединяване на Движение за права и свободи ще успее да балансира несъразмерните властови апетити на Политическа партия, само че Движение за права и свободи не се задоволява с ролята на сътрудник в нечия непозната скица и извършва независима игра ", счита политологът.

По думите му, изрично ръководството може да бъде наречено " тройна коалиция ".

" Движение за права и свободи е водещ участник в обединението ", счита доцент Попиванов. Според него със " сглобка " се заобикаля думата " коалиция ", само че в действителност болшинството е много устойчиво.

" Няма категорично, изрично и свещено съглашение в обединението ", по тази причина с наближаването на ротацията следим пазарлъци, с цел да се стигне до полза за всеки от участниците, посочи той.

По думите му следва " изкуствено под напрежение пазарлък " преди ротацията, само че нито един от участниците към този миг няма интерес да събаря масата.

Според него трите съществени политически сили в болшинството се пробват да монополизират икономическите среди.

" Това е Конституция в чувал ", разяснява Борис Попиванов по отношение на измененията в главния закон, като направи прилика с израза " котка в чувал ".

" Това е главен закон, а не детска игра ", уточни политологът, който вижда в измененията в Конституцията " сериозен риск и заплаха пред българския парламентаризъм ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР