Ситуацията с болните от Ковид–19 е усложнена и вече има

...
Ситуацията с болните от Ковид–19 е усложнена и вече има
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Болницата в Карлово се справя въпреки ръста...

Ситуацията с болните от Ковид–19 е усложнена и към този момент има над 930 приети в болница в Пловдивска област, заяви при визитата си в МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ в Карлово лидерът на листата на Политическа партия ГЕРБ – Съюз на демократичните сили от гражданската квота за 17 МИР Дани Каназирева. Тя се срещна с шефа на здравното заведение доктор Христо Пелев и с кмета на общината доктор Емил Кабаиванов.

„ Организацията в здравните заведения в региона, която имаме сега ни разрешава да се оправяме, само че данните демонстрират, че наближаваме пика от ноември, предходната година, когато заболеваемостта внезапно се усили. Поради тази причина Медицинския щаб взехме решение от през днешния ден леглата да се усилят с още 161, от тях 13 да са интензивни “, разяснява Каназирева.



По думите и в общинската болница в Карлово, където е единственото инфекциозно поделение отвън Пловдив, също пораства броят на приетите в болница. Целият личен състав поставят огромни старания да овладеят ситуацията и всеки един болен да получи лекуване. Тежките случаи се извозват към УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив.

Кметът доктор Кабаиванов благодари на Дани Каназирева за помощта, която като ръководител на Областния спешен щаб оказва в сложните моменти, както на общината, по този начин и на болничното заведение. Включително и с намирането на доброволци, стажант-лекари, за коронавирус отделението тук.

„ Лекарите в болничното заведение съумяват да поддържат един график за лекуване. В момента са 47 болните в отделението. Вече опитът за лекуване на коронавирус е по-голям, надлежно и лекуването е по-добро, посочи Кабаиванов.



Водачът на листата добави, че без значение от предизборната акция, поддържа непрекъсната връзка със Спешна помощ и всеки един шеф на болница в региона. Тя напомни, че още преди да се стигне до новото затваряне, бяха възобновени в цялостен размер лечебните и интензивни кревати за 20-те лечебни заведения в района, с ковид-отделения, както и обезпечените за Спешна помощ. Беше възобновен и графикът за хоспитализации на тежки случаи, които се нуждаят от интензивно лекуване.

„ Надявам се да преодолеем и този пик и заболеваемостта да се задържи, да достигнем по този начин нареченото плато, а по-късно и да има спад. Всичко, което зависи от мен ще го направя, както съм го правила и до момента. Общинските лечебни заведения в района се оправят доста сполучливо с наличния си запас. Искам да благодаря на всички лекари, сестри, санитари и всички чиновници, които са непрекъснато на работните си места и се грижат за болните от Ковид-19 от нашия район “, сподели Каназирева.



Тя добави, че не трябва да се провокира суматоха измежду хората. Продължава и имунизацията в община Карлово като са обезпечени два мобилни екипа, които да подкрепят процеса. Чака се и идната доставка на ваксини. Предстои да започва имунизацията и във ВМЗ –Сопот.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР