Ситуацията на руската армия може да се промени, ако Путин

...
Ситуацията на руската армия може да се промени, ако Путин
Коментари Харесай

Ген. Събев: Ситуацията в Украйна може да се промени

Ситуацията на съветската войска може да се промени, в случай че Путин реши да разгласи намерено готовност и да признае, че това действително е война.

Това съобщи пред БНР ген. Съби Събев от Съюз " Атлантик ", някогашен представител на България в НАТО.

По думите му съветският президент до момента не е обявявал всеобща готовност в Русия, тъй като недоволството в обществото и рецензиите към него се ускоряват:

" Дори претенции за оставка на Путин има от депутати от Петербург и Москва поради пагубното състояние на фронта в Украйна, не постигането на задачите и огромния брой загуби. Скоро изтече документ на съветското финансово министерство, в който данните за загубите (на съветската войска - б.р.) се приближават компактно до данните, които даваше украинското военно министерство. Над 2000 танка, над 4000 бронирани бойни машини. Никой не може да пресметна какъв брой запаси ще са нужни на Русия, с цел да може да възвърне тези материални загуби, да не приказваме за човешките ".

Ген. Събев акцентира, че Украинската войска има мощен военен дух, който е в контрастност с бойния дух на Руската:

" Бойният дух на Руската войска е съвсем срутен до нулата и аз не виждам по какъв начин бързо ще го възстановят ".

В предаването " 12+3 " украинският публицист Игор Федик разяснява, че " загубата на съветската войска на градовете Изюм, Купянск и Балаклия са като Сталинград за Путин, т.е. точка, след която войната потегля в друга посока ".

По думите му настояванията за оставката на Путин към момента не са толкоз мощни:

" Не са толкоз мощни, че да могат да създадат смяна в съветското управление.... Путин не може да се съгласи с изискванията на Украйна, тъй като това ще е завършек на неговия режим, може да бъде и завършек на неговия живот ".

Украинският публицист акцентира, че има война на терен в Украйна, има и осведомителна война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР