Ситуацията на пазара на труда в САЩ се е подобрила

...
Ситуацията на пазара на труда в САЩ се е подобрила
Коментари Харесай

Всяка пета компания в САЩ се готви за съкращения

Ситуацията на пазара на труда в Съединени американски щати се е подобрила - една трета от фирмите декларират, че не изпитват дефицит на работна ръка, а всека пета чака да редуцира личния състав си през идващите три месеца. Това сочат резултатите от изследване на Националната асоциация на икономистите в частното предприемачество (NABE), представено от Bloomberg.

За първи път от 2020 година са се нараснали респондентите, които чакат съкращения на личния състав, а не увеличението му в своите компании през идващите три месеца, сподели президентът на NABE Джулия Коронадо. Освен това чиновниците, които се готвят за нарастване на финансовите разноски на работодателя, се оказват по-малко през последните години.

Само към 12 % от интервюираните имат вяра, че тяхната компания ще усили наемането на личен състав през идващите три месеца. Въпреки че тези данни демонстрират позитивна динамичност на националния пазар на труда, те също по този начин ускоряват опасенията на специалистите, че може да има вълна от съкращения, отбелязва Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР