Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна остава изключително трудна,

...
Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна остава изключително трудна,
Коментари Харесай

Руските войски с пробив в Луганск. Зеленски зове Запада да побърза с военната помощ

Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна остава извънредно сложна, споделят от Киев, до момента в който Москва се похвали с пробив в украинската защита в Луганска област. 

В обичайното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заключи, че в Донецка и Луганска област е най-напрегнато, където " безусловно е борба за всеки метър украинска земя ". 

По думите му, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция, сраженията в Украйна са доста яростни, като боевете за град Бахмут в Донецка област са изключително кръвопролитни. В обръщението си Зеленски прикани за ускорение на доставките на военна помощ за Украйна, съобщи ДПА. " Ние виждаме, че Кремъл се пробва да изстиска от Русия целия ѝ капацитет за експанзия. Те бързат, тъй като знаят, че светът в последна сметка е по-силен, само че има потребност от време, с цел да употребява силата си ", сподели украинският президент. 

Руските войски са съумели да пробият част от защитата на украинските сили в Луганска област, заяви министерството на защитата в Москва, представено от Ройтерс.

" В хода на настъплението украинските войски безредно отстъпиха на разстояние до три километра от заеманите от тях преди този момент рубежи ", уточни ведомството в канала си в обществената мрежа Телеграм. " Дори по-укрепената втора отбранителна линия на съперника не съумя да предотврати пробива на съветските военнослужещи. " Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник. 

Министерството не посочи на кой сектор от фронта в Луганска област е било подхванато настъплението. Понастоящем Русия управлява част от южните Херсонска и Запорожка област, в това число Запорожката АЕЦ, съвсем цяла Луганска и над половината от Донецка област, плюс регионалния център. 

На този декор представители на украинските управляващи и западни страни предизвестяват, че Русия приготвя огромна атака към първата годишнина от своята инвазия в прилежащата страна.

Въпреки че съветските въоръжени сили от месеци се пробват да завладяват Бахмут, не стопират своите офанзиви и двете страни в спора понасят тежки загуби, фронтовите линии от Харков на североизток до Херсон на юг остават относително постоянни, съобщи по-рано в Брюксел ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, представен от ДПА. 

Най-висшият американски боен сподели, че няма " фантастични маневри " към Бахмут. " Има фронтални офанзиви, доста артилерия, с извънредно високи нива на загуби особено в този регион ", означи той и посочи, че Русия дава изключително доста жертви. 

 Снимка: Getty Images

В същото време ДПА и Франс прес оповестяват, базирайки се на Форин офис, че още един британец е умрял в Украйна. Говорител на английското министерство на външните работи обаче отхвърли да даде детайлности за събитията към гибелта му.

" Оказваме поддръжка на фамилията на английския жител, който умря в Украйна, и сме в контакт с локалните управляващи ", сподели единствено той. 

Смята се, че това е осмият британец, умрял в някогашната руска република от началото на съветската инвазия преди близо една година, отбелязва ДПА. В началото на предишния месец двама британци бяха убити, до момента в който опитвали " филантропична евакуация " от град Соледар в източната Донецка област, който след това бе високомерен от съветските въоръжени сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР