Ситуацията е много сериозна, всички го виждат, няма място за

...
Ситуацията е много сериозна, всички го виждат, няма място за
Коментари Харесай

Кацаров абдикира - като не искаме да се ваксинираме срещу КОВИД, който оцелее

Ситуацията е доста сериозна, всички го виждат, няма място за суматоха. Здравната система е добре проведена и аз съм доста признателен на всички мои сътрудници в болничната и доболничната помощ. Засега се оправят. " Не сме изпаднали в суматоха, не си скубем косите ". Това съобщи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров след умозаключение, че наподобява доста, неествено спокоен.

Кацаров изясни и, че през вчерашния ден подписал документ за импорт на ново моноклонално тяло (препарат) за лекуване на COVID-19, което да помогне да се облекчат лечебните заведения. Не стана ясно за кой препарат приказва.
 Министър Кацаров: Ние ще преживеем тази COVID-19 вълна, само че ще си платим цената Министър Кацаров: Ние ще преживеем тази COVID-19 вълна, само че ще си платим цената
" Разликата от досегашните талази, които преживяхме е в това, че в този момент имаме много по-добра организация. Има признат проект, няма безредно при...

Нищо не мога да кажа какво ще решим и обявим на 15 октомври. Опирам се на мнението на специалистите, обсъждаме с всички наранени страни, продължи Кацаров. И добави, че " огромна част от Европа " е избрала посоката да се вкара всеобщо зеления документ – да имаш достъп до избрани места и услуги единствено в случай че докажеш, че си имунизиран, преболедувал или с негативен тест.

Утре (15 октомври) може да обявим нови, за ограничение на инфекцията. Те ще влязат 4-5 дни по-късно, с цел да могат хората да се приготвят, уточни Кацаров.

Служебният здравен министър беше заставен да признае, че смъртността ни е доста висока, само че сме били преди всичко по смъртност преди КОВИД. Може би това е последната огромна вълна на КОВИД, само че ще се надигнем пред неприятното ръководство на здравната система, сподели министърът.

На умозаключение, че даже не сме стигнали пика на Делта вълната, а смъртността ни в този момент върви да е по-висока, Кацаров отвърна: Откъде знаете, че не сме стигнали пика? Но уточни и друго – няма всеобща имунизация против ковид в България, по тази причина смъртността ни е по-висока от тази в Европа. Било обаче " доста по-ниско " по отношение на предните талази в България.
 Радостина Александрова: COVID-19 разбърка картите, грипът може да се върне Радостина Александрова: COVID-19 разбърка картите, грипът може да се върне
„ Светът не е подобен какъвто беше преди две години, COVID-19 разбърка картите. Грипът може да се завърне ". Това съобщи вирусологът п...

На въпрос за какво равнището ни на имунизация е като в Африка, доктор Кацаров отговори, че е по този начин, основани били съществени настроения и в случай че настояваш, може да влошиш обстановката. Карате го на апели и молби и не става – на това умозаключение здравният министър повтори обичаната си теза, че би трябвало имунизацията да е доброволна. „ Балансът е доста внимателен ”, съобщи той и продължи, че „ считам, че го намираме салдото ”.

" Не е задача на здравното министерство да имунизира, отговорност е на всички нас ", шокира доктор Кацаров. И не се съгласи, че може с държавен надзор и политика да се стигне до всеобща имунизация. А какви са резултатите от работата на страната за надзор,!

Попитан има ли към този момент случай на починал в кола за спешна помощ пациент, инфектиран от ковид, отговорът беше: " Видях това в медиите, при нас сигнал за такова нещо няма ". Служебният здравен министър счита и, че организацията на здравната система изрично е по-добра, в сравнение с при предходното ръководство т.е. на Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР