Sit&Meet – Пътят на велики хърватски личности е единственият пешеходен

...
Sit&Meet – Пътят на велики хърватски личности е единственият пешеходен
Коментари Харесай

Загреб плени туристите с тур На кафе с 13 велики хърватски личности

Sit&Meet – Пътят на велики хърватски персони е единственият пешеходен тур, който ще ви срещне с локални изобретатели и гении на по чаша кафе. Новата културна и туристическа атракция в Загреб започва това лято и е магнит за жителите и гостите на града. Тя им дава опция “да поседнат и да се срещнат ” с 13 забележителни персони, заяви Croatia Week.

Ако планирате скоро да пътувате в чужбина, в този момент имате още една причина да изберете Загреб. Тринадесетте статуи са интерактивни и са ситуирани на разнообразни места из града. Те са основани от видни хърватски и интернационалните скулптори.

В взаимозависимост от персоналните ви ползи може да се срещнете с Фауст Вранчич (изобретател), Славолюб Пенкала (инженер и изобретател), Никола Шубич Зрински (благородник и генерал), Никола Тесла (изобретател), Марко Поло (изследовател), Иван Мещрович (скулптор, проектант и писател), Руджер Бошкович (физик, астроном и математик), Дражен Петрович (баскетболист), Марин Геталдич (учен), Милка Търнина (оперна певица), Иван Вучетич (антрополог и изобретател), Андрия Мохоровичич (геофизик) и Йосип Белушич (изобретател).
       View this post on Instagram                      
A post shared by SIT&MEET (@sit.and.meet)

Новата туристическа атракция разрешава да поседнете край хърватска забележителна персона и да научите повече за нейния живот и творчество и това, което я е направило велика. Тя е първата по рода си в Хърватия.

За улеснение посетителите могат да се възползват от аудиогид. Пред тях има три благоприятни условия - къс и дълъг тур или независима обиколка. Повече елементи за тях може да научите от уеб страницата на плана.
       View this post on Instagram                      
A post shared by SIT&MEET (@sit.and.meet)

Създатели на Sit&Meet са Хрвойе Маркешич и Анте Богданич.

Sit&Meet показва хърватски изобретения, които са от международно значение, като електричество, парашут, химикалка, скоростомер и доста други, споделя Маркешич.

Анте Богданич, който е специалист в брандирането, добавя, че с изключение на опознаването на хърватската просвета, история и гастрономия, тази туристическа обиколка предлага и посещаване на емблематични загребски хотели и обществени изложения на творби на модерни млади художници.
       View this post on Instagram                      
A post shared by SIT&MEET (@sit.and.meet)

Проектът е финансиран от Маркешич и Богданич и от Министерство на туризма и спорта, Хърватския туристически съвет, Туристическия съвет на град Загреб и градската работа за туризъм и просвета на Загреб.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР