Системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех на ТЕЦ

...
Системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех на ТЕЦ
Коментари Харесай

Установиха изпускане на неорганизирани емисии от ТЕЦ ``Република`` в Перник -

Системно изпускане на неорганизирани излъчвания от котелен завод на Топлоелектрическа централа " Република " в Перник е открила Районната ревизия по запазване на околната среда и водите-София.

Експертки са ревизирали топлоцентралата поради сигнали за запрашаване на въздуха. Установено е, че неорганизираните прахови излъчвания са в следствие от процепи, дупки и неуплътнени сектори от постройката, в която са ситуирани парогенераторите. Те провокират запрашаване на разнообразни региони в Перник, според от посоката напразно.

На сдружението ще бъдат формирани два акта. Размерът на глобата е от 10 000 лева до 500 000 лева

С цел ограничение и прекратяване на неорганизираните прахови излъчвания на " Топлофикация Перник " АД са дадени две наставления, със период на осъществяване, надлежно до 22 юли и до 25 юли. В случай на неизпълнението им, ще бъдат подхванати в допълнение най-строги ограничения и дейности, прецизират от РИОСВ-София.

От началото на годината до момента на ТEЦ " Република " са формирани 6 акта за неорганизирани прахови излъчвания и са издадени 6 наказателни постановления за 261 000 лева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР