Системи на чип AMD Zynq и Artix ще се използват

...
Системи на чип AMD Zynq и Artix ще се използват
Коментари Харесай

AMD и Sony си партнират в автономното шофиране


Системи на чип AMD Zynq и Artix ще се употребяват в LiDAR решенията на Sony
(снимка: AMD)

AMD и Sony Semiconductor Solutions (SSS) оповестиха нов референтен дизайн, в който се употребяват AMD Zynq и Artix „ системи на чип ” за идващото потомство автомобилна LiDAR навигация на SSS.

LiDAR играе основна роля във усещанията за дълбочина и картографирането на околната среда както за самостоятелното шофиране, по този начин и за приложенията за сигурност в автомобилните приложения.

Използвайки изкуствен интелект, технологията дава данни за систематизиране на изображения, сегментиране и разкриване на обекти, които са от значително значение за възприемането на 3D визуализацията и не могат да бъдат обезпечени единствено от камерите.
още по темата
LiDAR ще продължи да бъде от сериозно значение за точността и сигурността на транспортните средства, а AMD има водеща позиция в развиването и усъвършенстването на системите за самостоятелно шофиране.

Чипмейкърът създава решения, които сплотяват интериорни информационно-развлекателни системи (конзола, екрани за пасажерите, дигитален клъстер), възстановяване на сигурността (автоматично паркиране, предна камера, LiDAR, съраунд изглед) и самостоятелно шофиране (бизнес модели, роботаксита и др.).

Напоследък AMD съществено навлиза на пазара на системи в колите, след анонсите по време на CES този януари на още нови решения за идващото потомство автомобилни приложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР