Системата на МВР е затормозена от системни грешки, ниско заплащане

...
Системата на МВР е затормозена от системни грешки, ниско заплащане
Коментари Харесай

ВМРО: Системата на МВР е затормозена грешки, ниско заплащане и липса на сигурност за служителите

Системата на Министерство на вътрешните работи е затормозена от систематични неточности, ниско възнаграждение и липса на сигурност за чиновниците. Недокомплектът, безредните съкращения и неналичието на действителна промяна са другите аргументи, които основават проблеми за цялото общество.

Около тези заключения се сплотиха съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди на среща, инициирана от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Тя се състоя в офиса на синдиката.

Вътрешна македонска революционна организация постоянно е била на страната на българския служител на реда при опълчването нарушител - служител на реда и даде десетки образци, при които депутатите на Организацията са желали законодателни промени за по-голяма отбрана на униформените чиновници, напомни Искрен Веселинов. Той напомни също, че когато Вътрешна македонска революционна организация е била в Народното събрание, една от първите стъпки за увеличение на приходите беше в областта на сигурността.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки акцентира, че преди всичко би трябвало да има мотивация на персоналния състав, социална поддръжка и да се подсигурява кариерно израстване.

На срещата Александър Сиди повдигна и концепцията на Вътрешна македонска революционна организация за доброволни отряди в поддръжка на служителите на реда, които могат да са огромна помощ, както в битката с битовата и циганската престъпност, по този начин и при справяне с незаконната миграция и при попречване на мародерствата, на каквито ставаме очевидци в наводнените села в Карловско.

От СФСМВР желаеха промяна, системата на Министерство на вътрешните работи да бъде щатно обезпечена, а възнагражденията - обновени. Заместник-председателят на синдиката Вергил Христов сподели, че четири години не е решен казусът с униформите им, само се нараснала бумащината. Според Илия Хрисимов от СФСМВР не е правилно, че 40 души са покровителствали Георги Семерджиев, а това е резултат от скъсаните връзки в системата.

Съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Джамбазки, Веселинов и Сиди припомниха и специфичния фокус, който Вътрешна македонска революционна организация има към промяната в Министерство на вътрешните работи, който трайно е застъпен в програмата на Организацията, а точно:

Борбата с престъпността е главен приоритет за Вътрешна македонска революционна организация.

1. Преструктуриране на Министерство на вътрешните работи, очевидно и респектиращо полицейско наличие във всяко населено място.

2. Доброволни отряди на жителите за запазване на публичния ред и противопоставяне на престъпността.

3. Повишаване на качеството на доставяната от Министерство на вътрешните работи услуга сигурност, чрез идентифициране на съответните потребности на българските жители във връзка с тяхната персонална сигурност, структуриране на достъпа до качествена услуга сигурност и цялостна смяна на метода на обмисляне и финансиране на политики за публичен ред и сигурност.

4. Утвърждаване (в това число материално и финансово обезпечаване) на единни минимални стандарти за професионално образование, съоръжение, екипировка и време на реакция на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

5. Повишаване публичното доверие и имиджа на Министерство на вътрешните работи по образеца на Българската войска.

6. Разширяване на рамките на неизбежната защита и правото за владеене на персонално оръжие.

7. Нулева приемливост за контрабандата на горива, цигари, алкохол, опиати и други, която е в основата на брака сред политици и нарушители.

8. Опазването на границите ни и противопоставяне на имигрантското настъпление са от съдбоносно значение за запазване етническия и верски баланс в обезлюдяваща България:

- Трябва да се положат старания за политическо урегулиране на конфликтните зони.

- Политиката на „ отворените порти “ да се размени с политика на „ отбиване на мигрантския напън “.

- Европейски Съюз би трябвало да сътвори организация за удържане на миграционния напън оттатък границите на Съюза посредством използване на правила, задължаващи търсещите леговище да аплайват за статут още преди да преминат външната граница.

- Наложителна е проверка на Дъблинския правилник и отпадане на механизма търсещите леговище в избрана страна от Европейски Съюз да бъдат наложително разселвани в други страни от Съюза.

- Страните членки би трябвало да одобряват правилото за наложително връщане на незаконно проникналите мигранти в Европейски Съюз назад в страните на генезис.

- Следва да се премисли правилото за безусловна, наложителна, икономическа, обществена и културна интеграция на търсещите леговище. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР