Система, която следи и систематизира сигналите и така помага на

...
Система, която следи и систематизира сигналите и така помага на
Коментари Харесай

МВР: 15 000 полицаи пазят изборите, 3 пъти повече сигнали от предишния местен вот


Система, която следи и систематизира сигналите и по този начин оказва помощ на Министерство на вътрешните работи да прави по-добро разположение на силите си;

Повишено доверие от жителите, които досега са подали три пъти повече сигнали от локалните избори през 2019 г.;

Първа неоправдателна присъда за изборни закононарушения.

С това се похвалиха през днешния ден Министерство на вътрешните работи министърът Калин Стоянов и основният секретар Живко Коцев, които обобщиха активността два дни преди първия тур на локалния избор в неделя.

До 10 ч на 27 октомври са получени 1080 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Те са за разнообразни нарушавания - най-вече пазаруване на гласове, само че и непозволена пропаганда, заличаване на имущество и други

През 2019 година същите сигнали са били 431, сподели Стоянов, като изтълкува това като нараснало доверие у гражданите.

До момента в Министерство на вътрешните работи има 142 формирани досъдебни производства (от които - за нарушение на политическите права са 124). През 2019 година те са били едвам 44 досъдебни производства, или 3 пъти по-малко.

От думите на Живко Коцев стана ясно, че най-много идват от областите Бургас, Варна, Монтана, Враца, София-град и така нататък

" Схемите са добре известни – дават се обещания за обезпечаване на работа, опрощаване на задължения към кредитни институции, заложни къщи, вересии, обещания за дърва за огрев против глас – това са общоприетите, класическите схеми ", добави главният секретар.

Тази година за глас се заплащат от 40 до най-много 150 лева, оповестиха Министерство на вътрешните работи шефовете.

" Уверявам ви, че всеки сигнал се ревизира обективно, всестранно и в цялостна степен ", сподели Коцев, като особено загатна съдействието с прокуратурата.

В края на предходната седмица има и първа неоправдателна присъда по бързо произвеждане - тя е от област Плевен.

В Несебър също се върви към край на следствието, при което данъчен чиновник бе арестуван ефектно с огромна сума пари, и който ще бъде скоро притеглен към отговорност.

В обезпечаването на секциите ще вземат участие към 15 500 чиновници.

" В момента продължаваме да съпровождаме към съответните СИК и области изборни бумаги, печати, материали, машини, механически средства за видеозаснемане ", сподели още Живко Коцев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР