Сироп при възпаление на белите дробове Сироп за деца (дава

...
Сироп при възпаление на белите дробове Сироп за деца (дава
Коментари Харесай

Сироп при възпаление на белите дробове, особено за деца

Сироп при инфектиране на белите дробове

Сироп за деца (дава се от 6 месеца нагоре) с консултация с доктор.

За имунитет, бронхит, кашлица, понижаване на температурата и инфектиране на белите дробове.

Необходими съставки:
1 кг захар
1 литър вода
40 цветове от черен бъз (лат. Sambucus nigra)
сок от 1 лимон

Приготвяне:
Сложете водата и захарта на котлон и незабавно откакто заври прибавете 40 цветове черен бъз, без дръжките. Намалете котлона и оставете за един час. След един час прибавете сока от един лимон и оставете да къкри за още 5 минути.

Дръпнете съда от котлона и оставете да изстине изцяло. След това сиропът се прецежда, притиснете хубаво цветовете през марля, с цел да могат изцяло да освободят лечебните си съставки. Сиропът се пресипва в буркани.

Употреба: 2-3 пъти на ден, по една чаена лъжичка, половин час преди хранене.

Черен бъз
Черният бъз е растение от семейство бъзови, билка, която се среща на светли и топли места. За подготвяне на лекове се бере от екологично чисти места.

Расте като шубрак или като ниско дърво. Кората на стъблото е сивокафява и напукана. Младите клони са зелени, а когато се счупят, се вижда бяла, мека вътрешност.

Използват се цветовете и зрелите плодове. Цветоете имат комплициран биохимичен състав, който оказва помощ при отделянето на потта и урината. Използва се за лекуване на настинки, грип, болести на горните дихателни пътища и ревматични болести, астма и алергии. Чаят се дава и на деца, заболели от варицела, с цел да се форсира оздравяването.

Цветовете от черния бъз работят като диуретик и отстраняват токсините, които се събират при артрит и подагра. Полезни са и за намаляване, защото форсират метаболизма и отделянето на непотребната вода от тялото.

Черният бъз е богат на флавоноиди, каротини и витамини А, В и С.

Вижте още: При отслабен имунитет консумирайте тази лечебна примес!

Тази билка може да помогне в битката с акнето, язвите, конюнктивита и кожните възпаления, наред с други неща. Действа и като диуретик и способства за оздравяването на бъбреците.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР