Сирийските кюрди обвиниха турските сили в северната част на Сирия,

...
Сирийските кюрди обвиниха турските сили в северната част на Сирия,
Коментари Харесай

Кюрдите: Турските военни не допускат хуманитарни пратки в обсадения Рас ел Аин

Сирийските кюрди упрекнаха турските сили в северната част на Сирия, че не позволяват да се доставят филантропични колета в обсадения гард Рас ел Аин, намиращ си наоколо до турската граница, съобщи Би Би Си.

По данни на кюрдските сили, в резултат на турската интервенция в региона към този момент са починали 86 мирни поданици. За десетте дни от началото на турското нахлуване сред 160 и 300 хиляди души са напуснали домовете си.

Освен това кюрдите упрекнаха турските военни, че не са обезпечили филантропичен кулоар, през който от обсадения град да се изтеглят цивилните и ранените бойци.

От своя страна Анкара упрекна кюрдите за нарушение на постигнатото помирение.По време на днешното си посещаване в турската провинция Кайсери президентът Ердоган предизвести, че в случай че кюрдите не се изтеглят до вторник вечерта от плануваната зона за сигурност, турските военни ще възобновят бойните дейности и ще " счупят главите на терористите ".

Припомняме, на 17 октомври, след диалозите сред Ердоган и американския вицепрезидент Майк Пенс, Турция се единодушие на петдневно помирение, с цел да могат кюрдите да се изтеглят от тази зона.

Днес обаче примирието беше нарушено и двете страни си насочиха взаимни обвинявания за това. В региона на град Рас ел Аин въоръжените конфликти продължиха, макар съглашението за прекъсване на огъня.

По-рано турското министерство на защитата упрекна кюрдските сили, че са направили 14 провокативни набези през последните 36 часа, главно в региона на Рас ел Аин, като съобщи, че турската страна изцяло съблюдава примирието.

През идната седмица е планувана среща сред Реджеп Ердоган и съветския президент Владимир Путин. По думите на Ердоган, в случай че диалозите не доведат до някакво решение, Турция ще продължи реализирането на своите проекти в Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР