Сирия се обяви категорично против и осъди намеренията на Израел

...
Сирия се обяви категорично против и осъди намеренията на Израел
Коментари Харесай

Сирия обвини Израел в агресия заради Западния бряг

Сирия се разгласи изрично срещу и осъди желанията на Израел да анексира палестинските територии на Западния бряг. Подобни дейности са в нарушаване на интернационалните съглашения и съставляват експанзия по отношение на Палестина, се споделя в публикувана от сирийското външно министерство позиция.
" Сирия показва корав митинг и противоречие във връзка със заявката на премиера на Израел за присъединение на още земи на Палестина на Западния бряг и преглежда това като експанзия ", се споделя в известието.
Според сирийските управляващи, това е продължение на нарушаването и неспазването на интернационалните закони и съглашения по повод правното състояние на окупираните територии.
Сирия прикани интернационалната общественост към незабавни дейности, за преустановяване на " високомерието " на Израел и Съединени американски щати и поради опазване легитимността на интернационалното право.
Подобни дейности " съставляват действителна заплаха за сигурността и стабилността в района и в света ", се показва в документа.
На 23 април специфичният координатор на Организация на обединените нации по въпросите на урегулирането в Близкия Изток Николай Младенов съобщи, че анексирането на региони от Западния бряг от страна на Израел ще затвори вратата за договаряния и ще сложи под опасност опцията за реализиране на мир в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР