Синя зона. Снимка: Искра.бг Засега обсъжданата идея за създаване на Суперцентър“

...
Синя зона. Снимка: Искра.бг
Засега обсъжданата идея за създаване на Суперцентър“
Коментари Харесай

Без зона „Суперцентър“ в новата наредба за платено паркиране в Бургас

Синя зона. Снимка: Искра.бг

Засега обсъжданата концепция за основаване на „ Суперцентър “ в „ синята зона “ на Бургас няма да бъде осъществена.

Това оповестиха на конференция от Политическа партия „ Възраждане “, като цитираха оповестеният на 1 март  Проект на разпоредба за изискванията и реда за платено и гратис паркиране и следен достъп на моторни транспортни средства в избрани зони на територията на община Бургас.

Общинският консултант Мариян Иванов напомни, че планът бе обявен на кръгла маса, в която са взели присъединяване специалисти и хора, които са дали детайлности за новата визия на Община Бургас за платеното паркиране най-много границите на суперцентъра на града, където и проблемите са най-вече. 

„ Зона „ суперцентър “ не участва в плана, макар че това беше оповестено. Какви са претекстовете все още към момента не знаем. Надяваме се да разберем през идващите съвещания на Общински-Съвет “.

Мариян Иванов въпреки всичко изрази удовлетворение, че съществена част от предложенията на „ Възраждане “ са били възприети , въпреки и отчасти. Така да вземем за пример Община Бургас предлага съкращаване на подзоните в „ синята зона “, които да от 28 да станат 8

„ Ще забележим това по какъв начин ще се отрази и дали ще облекчи малко проблемите с паркирането за тези с непрекъснат адрес, които имат заплатени стикери за зоните. Това съгласно нас е смяна в позитивна посока “.

По думите му до 31 март жителите на Бургас могат да изпращат своите оферти по тематиката , като ги прикани да бъдат дейни. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР