Синтетичните антибиотици унищожават вредните бактерии в организма, но в същото

...
Синтетичните антибиотици унищожават вредните бактерии в организма, но в същото
Коментари Харесай

Най-добрите природни антибиотици! Вижте кои са те

Синтетичните антибиотици унищожават нездравословните бактерии в организма, само че в това време унищожават и потребните, които поддържат имунната система.

Някои храни и билки съдържат естествени антибиотични свойства, които унищожават нездравословните бактерии и подсигуряват отбраната на потребните бактерии, които обезпечават отбраната на имунната система. Някои хранителни субстанции подтикват имунната система на организма, като по този метод усилват устойчивостта към инфекции и са способни да инхибират действието на патогенни микроорганизми.

Прекомерната консумация на синтетични антибиотици е в ущърб на имунната система. Ето за какво се предлага потреблението на храни билки с антибиотични свойства.

Ето кои храни имат естествени антибиотични свойства:

1. Чесън - съдържа алицин, с помощта на който работи като пеницилин при лекуване на разнообразни болести като грип, простуда, запушен нос. Суровият и нарязан чесън е извънредно богат на алицин. Освен това дивият лук и празът също имат мощни антибиотични свойства.

 Мед

2. Мед - употребява се за лекуване на рани и инфекции, както и като натурален антибиотик, също по този начин има и антисептични свойства. Медът съдържа ензим, който обезпечава секрецията на водороден пероксид. По този метод организмът се бори против инфекции и също по този начин предотвратява развиването на бактерии. Помага за облекчение на храносмилателната система, обезпечава пречистването на отрови в кръвта.

3. Зеле - има мощен антибиотичен резултат, изключително в случай че се употребява сурово или под формата на прясно изцеден сок. Зелето е с богато наличие на сяра. Сярата е доста ефикасна в битката против рака. Зелето е богато на витамин С, което дава отговор на 75% от нужното количество витамин С на ден.

4. Грейпфрут - екстрактът от семена на този цитрусов плод е мощен антибиотик, който алкализира тялото и укрепва имунната система по натурален метод. В същото време пази потребните бактерии в храносмилателната система.

5. Ябълков оцет - суровият ябълков оцет има антибиотични и антисептични свойства. Помага на организма да се алкализира по натурален метод. Ябълковият оцет намалява холестерола, понижава риска от рак и управлява тежестта.

 Оцет

6. Ферментирали храни и пробиотици - непастьоризираното кисело зеле, киселите краставички, култивираните храни като зеленчуци са отличен източник на пробиотици и мощни антибиотици. Киселото мляко и изварата също са с антибиотични свойства.

7. Кокосово масло - има противогъбични и антибактериални свойства. Кокосовото масло укрепва имунната система, балансира щитовидната жлеза, контролира равнищата на холестерола и кръвната захар, усъвършенства мозъчните функционалности. Студено пресованото кокосово масло има мощни антибиотични свойства.

8. Масло от мащерка - има антимикробни, антибактериални, антипаразитни, антивирусни и противогъбични свойства. Използва се за външно лекуване на рани, за лекуване на простудни, дихателни и храносмилателни проблеми. Също по този начин е мощен антиоксидант и добър бранител на имунитета.

9. Зеленчуци и плодове, съдържащи витамин С - водоразтворим витамин, който е ефикасен за попречване на инфекции. Зеленчуците и плодовете, богати на витамин С, усилват устойчивостта на имунната система и понижават риска от зараза. Такива са ягоди, ананас, киви, цитрусови плодове, пъпеш и любеница. От зеленчуците такива са броколи, зеле, карфиол.

10. Други хранителни субстанции, които имат антибиотични свойства са: хрян, канела, бахар, босилек, розмарин, куркума, червен пипер, пикантен червен пипер, карамфил, джинджифил, анасон, синапено семе, копър, мента, култивиран чай, кимион, естрагон, дафинов лист, риган, кимион на зърна, кориандър, копър, индийско орехче, кардамон, магданоз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР