Синоптикът на БТВ Боби Лазаров каза какво време ни очаква

...
Синоптикът на БТВ Боби Лазаров каза какво време ни очаква
Коментари Харесай

Боби Лазаров: Слънцето се завръща в събота, но за кратко

Синоптикът на БТВ Боби Лазаров сподели какво време ни чака в идващите часове и в идните няколко дни.

" Тази нощ и на следващия ден времето ще бъде най-вече облачно. Продължават и преваляванията от дъжд. Значителни количества се чакат в Предбалкана, в Горнотракийската равнина и Източна България. Утре оптималните температури ще са по-ниски от през днешния ден - сред 7 и 13 градуса. В София чакаме към 9, в Пловдив ще е 12, а във Варна - 10. Вятърът ще бъде сдържан, само че краткотрайно и мощен. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месец март. А до края на тази седмица вероятността за геомагнитни стихии е минимална.

И по Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. По-значителни по южното крайбрежие. Там вятърът е сдържан, краткотрайно и мощен. Максималните температури - най-вече сред 8 и 11 градуса.

Утре над планините ще е облачно, а по върховете - мъгливо, плюс превалявания от дъжд, а над 1400 метра от сняг. До вечерта границата на снеговалежа ще се намалява. Привечер чакаме преваляванията в планините да отслабват, а на доста места и ще срат. Вятърът в планините обаче е сдържан и мощен, а оптималните температури - сред минус 2 и плюс 4 градуса. 

В петък - валежи от дъжд над източните и планинските региони. Температурите остават без основна смяна. А скъсване на облачността следва над Западна България.

От събота покачване на температурите и повече слънчеви часове. С изключение на планинските и източните региони, където следобяд отново ще превалява дъжд. 

Към неделя - отново дъжд от запад на изток и сдържан вятър. А в понеделник повече слънчеви часове и по-високи температури. Във вторник още веднъж има нараснала възможност за превалявания, най-много в Западна България ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР