Синоптичната комисия заседава в потвърждение на прогнозата от миналия вторник

...
Синоптичната комисия заседава в потвърждение на прогнозата от миналия вторник
Коментари Харесай

Златна есен

Синоптичната комисия заседава в удостоверение на прогнозата от предишния вторник за хубаво есенно време над страната в идващите дни.

Заради просторен център на високо налягане ситуиран над Източна Европа, времето у нас е умерено, относително топло, най-вече слънчево и без превалявания. Такова то ще остане и в идващите дни, изключително в събота и неделя.

В началото на идната седмица също ни чака умерено време, само че от вторник до четвъртък над югозападните региони на страната се очаквата повече облаци и там не е изключено да превали на обособени места.

Не се чакат основни превалявания, като цяло времето остава устойчиво и относително топло.

По отношение на температурите - оптимални в идващите дни сред 18 и 23 - 25 градуса в низините на страната. Сутрешните температури по високите западани полетамогат да паднати до 2 - 5 градуса заран. Възможността за формиране на мъгли също се резервира, най-много в котловините и към речните басейни.

В по-далечна вероятност не се чака съществено захлаждане, в противен случай - след 18 - 20 октомври евентуално ще има и в допълнение покачване на температурите, поради транспорт на по-топъл въздух от югозапад.

Всичко това е единствено прогноза и само природата ще реши по какъв начин да продължи октомври, само че за момента тя е блгосклонна и ни праща умерено, хубаво и топло есенно време.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР