Синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова предупреди за лошо време

...
Синоптичката на Нова телевизия Никол Станкулова предупреди за лошо време
Коментари Харесай

Никол Станкулова предупреди за сериозни дъждове на много места в България

Синоптичката на " Нова телевизия " Никол Станкулова предизвести за неприятно време в днешния ден.

" Днес леден атмосферен фронт ще изтласка сахарския пясък от Балканите и ще донесе нова порция от дъжд и захлаждане. Почти през целия ден ще бъде облачно и тъмно. Денят стартира с превалявания на запад, а до вечерта дъждът ще доближи и до източните региони на страната ни. В централните и източните елементи е допустимо да падне дребна градушка. Затова в няколко области в Югозападна и Централна България е в действие жълт сигнален код за рисково време. 

До вечерта количествата на преваляванията може да доближат до 30-40 литра на квадратен метър.

Заради студения северозападен вятър оптималните температури ще доближава през днешния ден от 12 до към 21-22 градуса на изток.

Планините няма да са подобаващи за туризъм. През целия ден ще бъде облачно, мъгливо и със обилни превалявания. С сдържан и мощен северозападен вятър и тук ще нахлува леден въздух като над 1800 метра валежите ще минават в сняг. Температурите по върховете ще доближават към нулата.

От петък до края на седмицата ще се радваме на повече слънце. Облаци ще има единствено наоколо до планините. Температурите също ще се покачват и в неделя оптималните ще доближават до25 градуса.

В първите три дни от новата седмица обаче атмосферата над страната още веднъж ще бъде нестабилна. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, а са вероятни и градушки ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР