„Синият бръмбар“ измества „Барби“ от върха в боксофиса на САЩ

...
Царуването на Барби приключи. Поне в касата така или иначе.
Коментари Харесай

Царуването на "Барби" приключи. Поне в касата така или иначе.

За първи път от премиерата си на 21 юли филмът, режисиран от Грета Геруиг, не е най-касовият филм в страната за уикенда. Вместо това, филмът за супергерои на DC "Blue Beetle" зае мястото си и спечели около 25,4 милиона долара, докато "Барби" се изплъзна на второ място и донесе 21,5 милиона долара, според BoxOfficeMojo.

„Oppenheimer“, който също беше пуснат същия уикенд като „Barbie“, падна на трето място и спечели 10,6 милиона долара, което доведе до общия му принос в САЩ до 285 милиона долара.

Досега "Барби" е направил 567 милиона долара в американския боксофис. Филмът завършва своето място на върха, сбивайки няколко рекорда.

Миналата седмица той се превърна в най-касовото вътрешно издание на Warner Bros., изпреварвайки бившия носител на титлата, филма от 2008 г. „Черният рицар“. Освен това все още е на път да надмине „The Super Mario Bros. Movie“ на Universal Pictures като най-голямото вътрешно издание на годината. Този филм е спечелил 574,2 милиона долара в американския боксофис от премиерата си на 5 април.

Warner Bros. Discovery обяви миналата седмица, че „Барби“ също е преминал границата от 1,2 милиарда долара в световен мащаб, след като достигна крайъгълен камък от 1 милиард долара преди по-малко от три седмици – постижение, постигнато само от около 50 филма в историята, коригирано за инфлацията, Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore, каза по-рано пред CNN. Това също постави Геруиг като най-касовата жена режисьор в историята.

Както „Blue Beetle“, така и „Barbie“ се разпространяват от компанията майка на CNN, Warner Bros. Discovery.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР