Сините фенове изживяха много емоции в четвъртък, когато Левски елиминира

...
Сините фенове изживяха много емоции в четвъртък, когато Левски елиминира
Коментари Харесай

Левски прави четвърти опит за първа пролетна победа в първенството

" Сините " почитатели изживяха доста страсти в четвъртък, когато Левски отстрани Лудогорец на 1/4-финалите за Купата на България след осъществяване на дузпи. Успехът върна самочувствието на тима след слабите резултати в шампионата и най-много загубата от Славия (1:2). Преди това отборът на Петър Хубчев направи равенства с ЦСКА-София (0:0) и Черно море (2:2), а през днешния ден ще гостува на Ботев (Враца). Ще бъде ли сполучлив четвъртият опит на столичани за първа турнирна победа напролет?

Левски завоюва за последно в efbet Лига тъкмо преди 3 месеца, когато се наложи с 2:0 над новобранеца Витоша (Бистрица). След вчерашната победа на ЦСКА-София против Берое, " сините " се озоваха на 4-о място в класирането, само че в случай че съумеят да вземат трите точки във Враца, ще изпревярят и " алените ", и Локомотив (Пловдив).

Ботев (Враца) беше затрит с 0:6 от Лудогорец в първия си формален мач за годината, само че по-късно изненада Арда (Кърджали) с 3:1, а в предишния кръг направи нулево тъждество като посетител на Дунав. Съставът на Антони Здравков е в зоната на изпадащите и всяка точка има голяма стойност. Врачани са доста рискови при статичните положения, което се видя и при гостуването им на " Българска войска " за Купата на България. Ботев отпадна след загуба с 1:2, само че беше доста покрай това да прати мача в продължения.

Андреас Васев и Валери Домовчийски са осъдени и ще пропуснат днешния дуел. В предни позиции ще стартира Даниел Генов, който ще има поддръжка по фланговете от Том и Петър Атанасов. Тримата бранители ще са Петков Ганев, Венцислав Керчев и Аласан Н'Диайе. Опитният Христо Златински ще връзва играта в средата на терена.

Петър Хубчев би трябвало да се оправя с повече кадрови проблеми. Кали Тиам е осъден, а Деян Лозев, Симеон Славчев, Филипе Нашименто и Паулиньо лекуват контузии. В състава се завръща Мартин Райнов. Той още веднъж ще играе с маска. Другият отбранителен халф в стартовите 11 на Левски ще е Нуно Рейш. Атаката ще води Станислав Костов, а зад него ще е триото Станислав Иванов, Стейн Спиерингс и Найджъл Робърта.

В исторически проект двата тима са се срещали за състезание 59 пъти, като Левски има 3 победи, Ботев - 6, а равенствата са 13. Във Враца " сините " са спечелили 12 от изиграните 29 срещи.

efbet Лига - 24 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

БОТЕВ Вербовъчна разработка (3-4-3): К. Костов; Ганев, Н'Дайе, Керчев; Зехиров, Златински, Янаков, Узунов; Том, Д. Генов, П. Атанасов
Старши треньор: А. Здравков
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Ейолфсон, Горанов; Райнов, Рейш; С. Иванов, Спиерингс, Робърта; С. Костов
Старши треньор: П. Хубчев

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: " Христо Ботев "
НАЧАЛО: 15:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 24 кръг, неделя 8 март  Ботев (Враца) 15:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР