Сингапур ще спре да увеличава общия брой автомобили по пътищата

...
Сингапур ще спре да увеличава общия брой автомобили по пътищата
Коментари Харесай

Сингапур забрани увеличението на броя на автомобилите

Сингапур ще спре да усилва общия брой коли по пътищата от идната година. Правителството ще понижи годишния напредък на коли и мотори до нула от 0.25 % през февруари, излиза наяве от известие на транспортния регулатор, представен от Bloomberg.

За да притежавате автомобил в града-държава, би трябвало да си купите документ, който разрешава да го задържите 10 години. Разрешенията са лимитиран брой и всеки месец се разиграват на аукцион от държавното управление. На последния, който се организира предходната седмица, за най-малките градски коли разрешението доближи 41 617 $.

" Имаме лимитирано място и конкуриращи се потребности за него, както и лимитирана опция за разширение на пътищата ", споделят от регулатора. Пътните артерии към този момент покриват 12 % от общата повърхност на страната.

Градът-държава е с повърхност по-малка от тази на Ню Йорк и управляващите желаят да са сигурни, че мястото се употребява по допустимо най-ефективния метод. Инфраструктурата е измежду най-ефикасните в света, а държавното управление ще влагат още 21 милиарда $ превоза с влакове и рейсове през идващите пет години.

Новото ограничаване няма да засегне бусовете и камионите, като темпът на растеж там ще остане 0.25 % до март 2021 година, с цел да даде време на предприятията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР