Синдикатите не протестират в момента. Част от тези организации, които

...
Синдикатите не протестират в момента. Част от тези организации, които
Коментари Харесай

Гласовете, че хората с увреждания са едно цяло, се засилват

Синдикатите не стачкуват сега. Част от тези организации, които ще стачкуват през днешния ден (бел. ред. – от 11:00 часа) – Съюзът на инвалидите в България, е член и основател на КНСБ, по тази причина е разумно да ги подкрепим. Не мисля и, че стачкуват едни хора с увреждания против други хора с увреждания – всички имат съображение да изискат по-добър живот, за това трябват пари. Искам от страната да каже какъв брой пари ще коства да реализираме изискванията от Конвенцията за отбрана на хората с увреждания – да се знае и да има проект какво да прави страната . Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

Според Димитров поради държавния безпорядък има чувство за опълчване сред обособени групи хора с увреждания – тъй като хората считали, че ще се дадат едни пари на едни хора за сметка на други .
Същевременно Антоанета Витева от организацията за отбрана на деца с епилепсия, която е националнопредставителна и взема държавна дотация, нямало опълчване на майките на деца с увреждания. Тя обаче беше безапелационна – Законът за персоналната помощ (бел. ред. – направен от омбудсмана Мая Манолова и самодейността на майки на деца с увреждания " Системата ни убива " ) не е решение за всички хора с увреждания, а единствено за една група . Искаме по-бързо да бъде признат Законът за хората с увреждания, настоя Витева. Тя отхвърли, че издигането на палатка в палатковия лагер на майките на деца с увреждания е тип контрапротест и провокация. Витева сподели пред Нова телевизия, че се надява благодарение на Мая Манолова да се тушира напрежението. Припомняме, че през днешния ден (27 юли) има митинг на националнопредставителни организации на хора с увреждания.
.
Проблемите на хората с увреждания са идентични и имат идентични искания. Опитът на властта да работи на правилото " разделяй и владей " доста се надявам да не успее, сподели Мая Манолова. Вижте какъв брой неуместно звучи – едни хора с увреждания да вземат парите на други хора с увреждания, добави тя и решително сподели, че хората с увреждания имали взаимност едни към други. Според Манолова хората с увреждания се изморили от 15-20 години промяна, като омбудсманът уточни като " вътрешност " Закона за хората с уреждания, само че трябвало да се одобряват и Законът за персоналната помощ, и Законът за обществените услуги . Няма обаче нищо ново в Закона за хората с увреждания, настоя Манолова, която добави, че новият вид, който Бисер Петков нощес донесе в двата палаткови лагера, бил по-добър и отразявал съответни оферти. Омбудмсанът акцентира, че най-важното е да има наложителна сложна самостоятелна оценка за всеки човек с увреждания – от какво има потребност. Другият значим миг – помощните медицински принадлежности и злоупотребите на този бизнес. Държавата би трябвало да дава помощното средство, не индивидът с увреждания да си ги купува , счита Манолова. Трябва храброст за промени, приключи тя.
По-високи заплати
12% по-високи заплати приблизително през идната година (над 1 милиарда лева) – тази цел на КНСБ е постижима, що се отнася до страната. Причината – фрагментите стават все „ по-дефицитна стока” и задържането им става по-трудно. Най-сигурно е това да стане посредством заплатите, стана ясно от думите на ръководителя на КНСБ. Той добави, че неотдавна приказвал с представители на частния бранш и всички те се готвели да подвигат заплати, тъй като не можели да си намерят положителни фрагменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР