Синдикални организации в Чехия започнаха вчера “най-голямата в историята стачка,

...
Синдикални организации в Чехия започнаха вчера “най-голямата в историята стачка,
Коментари Харесай

В Чехия започна най-голямата стачка в историята

Синдикални организации в Чехия започнаха през вчерашния ден “най-голямата в историята стачка ”, в символ на митинг против новата държавна стратегия за строги икономии, довела до всеобщо затваряне на детски градини и учебни заведения в страната.

Профсъюзите показват, че митингът е подсилен от множеството учебни заведения в страната, както и от стотици компании и предприятия, в това число и “Шкода ”. Около 1 милион души ще поддържат стачката под някаква форма, което я прави най-голямата в историята на страната, сподели ръководителят на Чешко-моравската конфедерация на профсъюзите Йозеф Стредула.

Недоволството беше провокирано от пакета от ограничения, подписан от президента Петър Павел за възстановяване на държавните финанси, в това число понижаване на държавните дотации, унищожаване на някои данъчни облекчения, увеличение на Данък добавена стойност за редица артикули и услуги, и промени в изискванията за погашение на пенсиите. Според синдикатите и опозицията обаче тези промени ще доведат до увеличение на инфлацията, която към този момент е двуцифрена, както и до понижаване на стандарта на живот на жителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР