Синдикалната федерация на служителите в МВР заявява, че е необходимо

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР заявява, че е необходимо
Коментари Харесай

Реформа на МВР предлагат от синдикалната федерация на служителите в министерството

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи декларира, че е належащо институциите да проведат " изчерпателен систематичен и функционален разбор на моментното положение на Министерство на вътрешните работи ", както и провеждането на огромна промяна в министерството. Позицията на синдиката е изразена в декларация, изпратена до медиите.

Повод за нея е дебатът по отношение на полицейското принуждение при митингите през 2020 година От СФСМВР декларират, че е " неприемливо да се толерира превишаването на пълномощия от чиновници в Министерство на вътрешните работи ", като показват страдание за " претърпяното от засегнатите жители ". Синдикатът поддържа и признатата от Народното събрание декларация по отношение на полицейското принуждение.

СФСМВР показват, че казусът с полицейско принуждение под колоните на Министерски съвет е резултат от проблеми, натрупвани десетилетия в Министерство на вътрешните работи, като означават, че опитите за " частични промени " не са довели до тяхното решение, а до задълбочаването им и възникването на нови.

Поради това синдикалната организация предлага да се направи разбор на положението на Министерство на вътрешните работи, да се сътвори визия по какъв начин би трябвало да наподобява и на какви условия да дава отговор министерството след " огромна промяна ", която да се организира за интервал от 6-8 години. Предлага се да се създаде детайлна стратегия за промяна, в чието осъществяване да вземат участие гражданското общество и представителните организации на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Вижте цялата позиция:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР