Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна
Коментари Харесай

Служителите в МВР готови за протести

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) упорства за смяна в плана на Закона за бюджет на Република България - 2023 година, посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството, оповестиха от синдикалната организация.

Управителният съвет на СФСМВР афишира протестна подготвеност и приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли 2023 година, без спиране осъществяването на служебните отговорности, като тяхното осъществяване ще се състои преди започване на работните смени или в обедната отмора.

СФСМВР стартира и подготовка за народен митинг, в София на дата сред първо и второ четене на плана на бюджета, в случай че той остане в същия тип, предава още 24 часа. 

Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им, показват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми.

Предложението на финансовия министър внезапно контрастира с изразените от партиите планове за усъвършенствания в органите за сигурност, показват от СФСМВР.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР