Синдикалната федерация на служителите в МВР излязоха в изявление по

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР излязоха в изявление по
Коментари Харесай

СФСМВР: Къде е „реформата Рашков“ ?


Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи излязоха в изказване във връзка хвалбите на вътрешния министър Бойко Рашков за някаква „ промяна “ в министерството. Синдикалистите опровергават тотално лъжите на Рашков. Ето какво пишат те:

При извършен блиц надзор в отрасловата комисия на Народното събрание, Министърът на вътрешните работи показа обстоятелства, които не дават отговор на истината. За следващ път членовете на СФСМВР и българските жители бяха подведени по отношение на материалното съоръжение, възнагражденията на работещите в Министерство на вътрешните работи и присъединяване на СФСМВР в по този начин наречената, от Министъра на вътрешните работи, промяна.

СФСМВР не схваща каква е задачата на сходно разпространяване на лъжи, само че постоянно е изобличавала спекулациите освен на министрите на вътрешните работи, само че и на шефовете на някои от профилираните дирекции в Министерството.

В тази връзка СФСМВР упорства да бъдат оповестени от Министър Рашков следните данни:

– Къде и кои полицейски инспектори са получили нови преносими компютри по план за софтуерно обновяване на Министерство на вътрешните работи?

– Кои регионални или основни дирекции са оборудвали проверяващите си служители на реда с нови компютри? Напомняме, че съгласно господин Рашков, този развой важи за всички сътрудници от следствието и е приключен напълно.

– Кой е документът, с който Министерство на вътрешните работи предлага нарастване на главните трудови хонорари във ведомството?

– На кое съвещание на Съвета за обществено партньорство, друга публична или неофициална среща със Синдикалните организации, представители на Министерство на вътрешните работи са предложили актуализация в бюджета на Министерството, поискали са мнение на синдикални организации или са поискали да получат мнения от тях по тематиката?

– Какво е основанието за командироването на висши чиновници от професионалното управление на Министерство на вътрешните работи по границата ни с Република Турция в почивни и празнични дни? Това генерира ексклузивен труд и надлежно разноски за ведомството и опонира на едно от изказванията на господин Рашков за неналичието на засилен миграционен напън.

Във връзка с обществени изявления на Вицепремиера и Министър на финансите –Асен Василев, в които се твърди, че в Министерство на вътрешните работи се организира промяна, която скоро ще завърши, СФСМВР упорства да бъдат предоставени обстоятелства и документи за:

• Началото на тази промяна.

• Целите, които си е сложила.

• Рамките на промяната, заинтригуваните страни, с които е разисквана (представители на политически партии, синдикални организации и представители на гражданското общество), по кое време и къде е извършено това разискване. СФСМВР желае да и бъдат предоставени стенограма и/или протокол от това събитие.

• На какво равнище на държавно ръководство е получено утвърждение за тази промяна.

• Какви са финансовите, икономическите и публичните резултати, които се чакат от нея и в какъв период.

• С какво тази промяна, покачва равнището на сигурност на жителите.

• С какво тази промяна оказва помощ за мотивацията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

• Защо и докога промяната в правосъдната система, ще се преглежда настрана от промяната в Министерство на вътрешните работи, откакто двете системи са неразривно свързани в битката с престъпността в Република България.

Не на последно място е значимо да се съобщи, че методът, инструментите и методите, които се употребяват за осъществяване на „ промяната Рашков “ са идентични с тези на всички негови прародители. Заявените планове за консултиране и взаимно реформиране се оказаха следващият прахуляк, хвърлен в очите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и българските жители.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР