Синдикална федерация на служителите в МВР изрази безпокойство от трайната

...
Синдикална федерация на служителите в МВР изрази безпокойство от трайната
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР: В цял свят задействането на бомба се счита за тероризъм

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи изрази безпокойствие от „ трайната наклонност за увеличение на броя на потърпевшите служители на реда вследствие на умишлени дейности на жители против тях и жестоко неуважение на законовите правила ”. 

В публична позиция синдикатите показаха поддръжка към полицайката, която пострада по време на безконечното дерби сред „ Левски ” и ЦСКА в сряда.

„ В целия свят задействането на самоделно взривно устройство на многолюдно място се приема за тероризъм. И в случай че в съответния случай явно хулиганските подбуди не ни разрешават да определим действието като терористичен акт, то изрично можем да се каже, че сходни прояви са част от ширещ се по игрища и улици гнет. Той не е ориентиран против съответна жертва като потърпевшата ни колежка. Насочен е против закона, морала, против цялото общество ”, споделят синдикалистите.

Те упорстват незабавно да се подхващат ограничения за гарантиране „ физическата цялост на служителя на реда и да се дефинира зона за сигурност ”.

„ Ако тя бъде нарушена, то представителите на страната, в лицето на полицията, би трябвало да имат право да се защитят със всички разрешени от закона средства ”, считат още синдикатите. 

Те желаят и по-строги наказания за всеки, проявяващ експанзия или неуважително отношение към органите на реда. 

„ Тези ограничения са нужни и извънредно незабавни, освен тъй като ще защитят живота на полицейските чиновници, само че и тъй като българските жители чакат да имат полиция, която има действителни права и отбрана и може да работи в рискови обстановки, тъй че да подсигурява тяхната сигурност и сигурност ”, безапелационни са синдикалистите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР