Синдикалистите от Подрепа излязоха на национален протест на столичния площад

...
Синдикалистите от Подрепа излязоха на национален протест на столичния площад
Коментари Харесай

КТ ”Подкрепа” на протеста: Омръзна ни да експериментират с нас

Синдикалистите от ”Подрепа ” излязоха на народен митинг на столичния площад ”княз Александър I ”. Демонстрацията е поради предлагането на ръководещата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща, макар че министър председателят Бойко Борисов разгласи, че то няма да бъде импортирано в Народното събрание.
Воденият от Димитър Манолов профсъюз упорства за привикване на тристранния съвет по тематиката, а от КНСБ не се включиха в митинга, само че остават в протестна подготвеност.

Председателят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи, че не има вяра на думите на премиера Борисов и по думите му няма никаква гаранция, че това, което ще последва, няма да бъде ощетяващо за служащите.

Сред главните претенции на синдикалистите са работодателите да поемат най-малко първите пет дни от болничните, да изплащат 100% от трудовото заплащане през този интервал. Работниците също по този начин упорстват и за отпадане на налога върху минималната работна заплата, незабавна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 ст, ограничение на изключителния труд и използване на сумираното пресмятане на работното време единствено в непрекъсваеми производства "

Протестиращите скандираха " Работниците не са мошеници ". Един от тях съобщи пред камерата на " Евроком ", че на хората им е омръзнало към този момент 30 години да бъдат " опит на прехода " и безхаберните дейности на държавното управление би трябвало да спрат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР