Синът на руския посланик във Великобритания не е мобилизиран по

...
Синът на руския посланик във Великобритания не е мобилизиран по
Коментари Харесай

Руският посланик във Великобритания каза защо синът му не е мобилизиран

Синът на съветския дипломат във Англия не е мобилизиран по време на първата вълна на частична готовност във въоръжените сили на Руската федерация, тъй като имал лично семейство. Самият Андрей Келин изрази тази версия в изявление за BBC.

Журналист попита Келин дали синът му води война на територията на Украйна.

„ Синът ми към този момент е възрастен. Той има семейство и не се бие в Украйна “, отговори съветският дипломат във Англия.

Журналистът попита още съветския посланик по какъв начин би се почувствал, в случай че синът му въпреки всичко бъде мобилизиран за войната.

Андрей Келин в отговор на този въпрос още веднъж повтори, че синът му не може да бъде свикан във въоръжените сили на Руската федерация, защото няма подобаваща компетентност. Руският дипломат добави още, че мобилизацията в страната му е завършила и по тази причина синът му ще си остане вкъщи.

Частична готовност в Русия: какво се случва в този момент

Официално завърши частичната готовност, оповестена от съветския президент Владимир Путин в края на септември. Според представители на Министерството на защитата на Руската федерация нужният брой военнослужещи за изпращане на фронта в Украйна е набран.

Въпреки това, съгласно информация на украинското командване, Кремъл се готви за скрита мобилизация в Русия и в окупираните територии на Украйна за попълване на постоянните войски. То би трябвало да стартира на 10 декември тази година.

Според ведомството сега се правят подготвителни ограничения на територията на Руската федерация.

„ Според наличната информация в Руската федерация и във краткотрайно окупираните територии на Украйна се правят подготвителни ограничения за осъществяване на идната вълна на скрита готовност в редиците на съветските окупационни войски от 10 декември тази година “, се споделя в отчета.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР