Синът на двама високопоставени в миналото южнокорейци се премести да

...
Синът на двама високопоставени в миналото южнокорейци се премести да
Коментари Харесай

Син на високопоставени южнокорейци избяга в Северна Корея

Синът на двама високопоставени в предишното южнокорейци се реалокира да живее в Северна Корея - нещо изцяло извънредно, на фона на множеството тежки и трагични опити на поданици на КНДР да потърсят избавление в Юга от непоносимия диктаторски режим в страната им. 

Чо Ин-гук е наследник на някогашен външен министър на Северна Корея. Баща му бяга в Северна Корея дружно с жена си още през 1986 година Сега Ин-гук е последвал образеца на фамилията си, предава Би Би Си. Според севернокорейските държавни медии той ще живее на територията, ръководена от Пхенян и ще работи по въпросите на обединяването. 

Двете страни механически към момента са във война. Южнокорейците се нуждаят от позволение, с цел да посетят Северна Корея. 

Чо Ин-гук е на 73 година и е южнокорейски жител. Малко е известно за неговия персонален живот или разбирания. Няколко пъти е пътувал до северната половина на острова като последния път е бил там за погребението на майка му през 2016 година Баща му е бившият южнокорейски външен министър Чой Док-шин, който умря през 1989 година, три години, откакто отиде в Северна Корея със брачната половинка си.

Пропагандният сайт Uriminzokkiri цитира Ин-гук да споделя, че " да живее и следва една страна, на която е признателен, е метод да резервира волята на родителите си ". " Затова взех решение да остана в Северна Корея вечно ", декларира той.

Ин-гук не е изискал позволение от държавното управление на страната си - Южна Корея за нахлуване в Северна Корея, поради което е допустимо да бъде задържан, в случай че се върна в Юга. Той има брачна половинка и щерка в Южна Корея. 

Неговите родители са най-високопоставените южнокорейци, избягали в Северна Корея след Корейската война, споделя още Би Би Си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР