Синът ми е войник и той е в противоракетна отбрана.

...
Синът ми е войник и той е в противоракетна отбрана.
Коментари Харесай

Българка, живееща в Израел: Големият провал е в разузнаването

Синът ми е боец и той е в противоракетна защита. Той е младши инженер, не ми споделя какво прави, сподели в предаването „ Тази заран “ Анна Атанасова, българка от Израел. Тя живее в Бат Ям, който е до Тел Авив.

„ В Израел ужасно бързо се реагира. Вече знаем за какво армията не е схванала за нападението. „ Железният купол “ работи както би трябвало, в случай че има по-малко ракети ги стопира. До границата има казарма и камери и 24 часа се гледа кой минава границата. Първо разрушават камерите, а след това атакуват казармата. Големият неуспех е в разузнаването “, добави Атанасова.

Тя описа, че откогато е почнала войната и има 24 часа живи излъчвания. „ Още от сутринта виждам бройките на убитите. Сега при нас е умерено. Първият ден имаше доста ракети към нашия град, над 100 ракети прелетяха над главите ни “, добави Атанасова.

„ Тъкмо се бях върнала от разходна с кучетата и внезапно стартира сирена. Ние попринцип сме привикнали със сирените, само че този път бяхме сюрпризирани тъй като имаше съглашение за преустановяване на огъня на границата и беше празник. Кучетата започнаха да лаят, аз изтичах да събудя децата. Апликацията на телефона загря, тъй като сподели всички ракети, които падаха по всички градове. Започнахме да чуваме бомбите, когато падаха. Почти всеки блок има бомбоубежище. Докато ракетата пристигна до нас има към минута и половина и ние имаме време да се скрием, в случай че сме на улицата там също има бомбоубежища или се крием в блоковете по стълбищата. Бомбоубежището споделят да стоим най-малко 10 минути “, сподели тя.

Атанасова акцентира, че има доста огромна готовност в Израел. „ Тук преди да ги активизират всички, които са годни, взеха униформите си и потеглиха. Спокойно е на улицата, хората си вървят обикновено на работа “, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР