Симптомите за заболяването на всеки са различни и тази Седмица

...
Симптомите за заболяването на всеки са различни и тази Седмица
Коментари Харесай

Червени предупредителни знаци за тревожно заболяване, което може да отнеме девет години, за да се диагностицира в Обединеното кралство

Симптомите за болестта на всеки са разнообразни и тази Седмица за информираност за ендометриозата хората биват предупреждавани за малко известни признаци, за които може да не считат, че са уместни – само че може и да са.

Според NHS ендометриозата е положение, при което тъкан, сходна на лигавицата на матката, пораства на други места, като яйчниците и фалопиевите тръби. Заболяването визира една на всеки 10 дами, а ендометриозата е второто най-разпространено гинекологично заболяване в Обединеното кралство.

В изследване, извършено от благотворителната организация Endometriosis UK, те откриха, че времето за изчакване за диагностика доста се е нараснало в последните четири години. В Англия и Шотландия междинното време преди диагнозата е осем години и 10 месеца - съвсем девет години. В Северна Ирландия в този момент е девет години и пет месеца и девет години и 11 месеца в Уелс.

Коментирайки констатациите, Ема Кокс, основен изпълнителен шеф на Endometriosis UK, сподели: „ Отнеманет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР