Симпатизантите на ГЕРБ ще се съберат пред Министерския съвет тази

...
Симпатизантите на ГЕРБ ще се съберат пред Министерския съвет тази
Коментари Харесай

Тома Биков: Арестът на Борисов е поръчан от премиера, това е политическо насилие в чист вид

Симпатизантите на ГЕРБ ще се съберат пред Министерския съвет тази заран, тъй като „ оттова пристигна карцерът “ , това изясни пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Не единствено е поръчан от премиера , само че и единственото съображение този арест да бъде сбъднат, е след свидетелски показания на самия Кирил Петков . Премиер ми е мъчно да го назовавам, тъй като този човек по-скоро е към този момент в някаква неплатежоспособност “, разяснява Биков в предаването „ Преди всички “.

След анулираното съвещание на държавното управление през вчерашния ден Кирил Петков е дал показания пред чиновник на полицията , след което са разпоредели ареста , разясни той.

„ В 17 часа е формирано досъдебно произвеждане, в 20 часа знаете какво се случи. “

Тактическите заходи към извеждането на Борисов е най-малкият проблем, счита Тома Биков.

„ Същите тези хора, които говореха за правосъдна промяна, вършат това нещо. В последните 30 години аз не помня и няма подобен случай водачът на най-голямата опозиционна партия да бъде задържан по този метод . И няма никакви европрокурори и няма никакви еврофондове. “

 Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Биков направи паралел с ареста на Никола Петков в Народното събрание през 1947 година , „ още веднъж след показания на тогавашния министър-председател и със сходни доказателства “.

Според Биков протичащото се сега е „ нещо, което Борисов в десетгодишното си ръководство в никакъв случай не си е разрешавал “.

„ Защото това е политически арест, който рискува да унищожи един от базовите консенсуси в българското общество , които бяха образувани през 1989 година, а точно – България и българското общество да се откаже от политическото принуждение. Това, което се случва сега, е политическо принуждение в чист тип. “

Страната сега се ръководи от хора, които са тотално сбъркани . Този арест аз не го приписвам на някакъв тежък план. Отдавам го на нелепост и на дивотия “, уточни Тома Биков.
Чуйте цялото изявление в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР