Симпатизанти и членове на ВМРО излязоха на протест пред Централната

...
Симпатизанти и членове на ВМРО излязоха на протест пред Централната
Коментари Харесай

ВМРО на протест заради секциите в Турция

Симпатизанти и членове на Вътрешна македонска революционна организация излязоха на митинг пред Централната изборна комисия. Демонстрацията е във връзка безконтролното отваряне на секции в Турция, оповестиха от партията.
Исканията са законова смяна
за гласуващите от Република Турция, както и почтени и транспарантни избори.

“ЦИК се прави, че не вижда изборната машинация, която ще се случи в Турция. Под изборна машинация разбирам това, че на територията на Република Турция ще бъде извършено проведено гласоподаване и избори в нарушаване на изборния кодекс на Република България. Там ще бъдат подадени сред 80 – 100 хиляди гласа. Реално това е една цяла парламентарна група. ” Това съобщи Ангел Джамбазки, заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

Той уточни, че да има една група напълно определена от непозната страна е голяма безочливост и настоя ЦИК да издаде ясни и точни правила за това по какъв начин се гласоподава в Турция.
Предни дни Юлиан Ангелов,
основният секретар на Вътрешна македонска революционна организация, съобщи, че българите ясно виждат, че в Турция не се реализира почтен избор, а се гласоподава под строй. Изборите се провеждат от турската страна и от службите, което е неприемливо. Това изкривява вота – непозната страна се намесва във вътрешната политика на България. 

„ Миналата година обаче в 45-ия парламент всичко това беше унищожено и резултатите станаха ясни още на изборите през юли. Ние казване НЕ на намесата на Турция в българската политика ”, декларират от Вътрешна македонска революционна организация.
Христо Иванов, уредник на групите, които вървят в Турция
сподели, че това, което е видял по време на наблюдението на изборния развой през месец юли в Турция е разказано в особеното мнение от протокола му от град Ескишехир.

“Приложил съм към протокола и аз и още един човек тъжба с изключително мнение към протокола. Описал съм, че когато влязох в учебното заведение заварих, че на масичката начело във всяко едно учебно заведение в Турция има представители на изселническите организации, които знаят български и те попълнят декларациите на хората ”, акцентира той и подсети, че те нямат такова право.

“Вместо да видя единствено и само заявления, видях и листата, на който се попълнят гласоподавателите, според изборния закон, той няма право да бъде изнасян от секцията ”, акцентира той. Иванов уточни, че в изборния ден се е говорило единствено на турски език и в края на изборния ден е намерил напътствие по какъв начин се гласоподава за Движение за права и свободи на машина в 8 елементарни стъпки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР