Симитли. 1 102 ученици в община Симитли прекрачиха прага на

...
Симитли. 1 102 ученици в община Симитли прекрачиха прага на
Коментари Харесай

Благоевград: 1 102 ученици в община Симитли прекрачиха прага на училищата, 132 за първи път влизат в класните стаи тази година

Симитли. 1 102 възпитаници в община Симитли прекрачиха прага на учебните заведения, 132 за първи път влизат в класните стаи тази година. Особено специфичен бе денят за първокласниците. Рано сутринта удари първият учебен звънец в гимназията в Симитли. Педагозите от СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в град Симитли посрещнаха 702 деца и младежи, от които 86 са първокласниците. Това оповестиха от пресцентъра на Община Симитли .
По същото време учебния предел прекрачиха и 246 деца от село Крупник в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”. Основното учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски ” в Долно Осеново посрещна общо 154 възпитаници.
Голям празник бе стартът на новата образователна година и в трите учебни заведения в общината. Кметът на общината Апостол Апостолов показа празника на деца, учители и родители в учебното заведение в Симитли. Заедно с народния представител Стефан Апостолов, ръководителя на Общински съвет Симитли -Владимир Христов, кметовете на селата в общината изгледаха с интерес празничната стратегия. Кметът Апостолов насочи най-сърдечни пожелания, към всички празнуващи през днешния ден като в своите приветствени адреси означи:
„ Всяка година на 15 септември учебният звън оглася градове и села в цяла България. В нашата община учебните дворове на три учебни заведения през днешния ден, се изпълват с усмивки и трепети за нови познания. Скъпи възпитаници, бъдете доста здрави, с цел да вървите с огромни крачки по пътя на знанието. Никога не спирайте да мечтаете и да покорявате върхове в познанията си. Вие, учители, не спирайте да будите съзнанието на младото потомство и да подкрепяте децата на община Симитли. На добър час през новата образователна година! “
Директорът на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “- Симитли Таня Янкова, поздрави първокласници, зрелостници, всички свои възпитаници, родители, сътрудници и посетители. “Днес е един от най-ценните моменти за всяко кътче в България. Днес ние откриваме образователната 2017/ 2018 година. За първи път в нашето учебно заведение след 7 клас започват две профилирани паралелки с профил „ Хуманитарен “ и „ Физическо образование и спорт “.
„ Малки първокласници, добре пристигнали в нашето огромно семейство. Пред Вас предстоят 12 години, в които ще растете и ще помъдреете. Успешна, здрава и спокойна образователна година на всички. Честита и противоречива да е! “, сподели в част от словото си шефът Таня Янкова. Много песни, танци от мажоретния състав към учебното заведение и ученици на танцов състав „ Веселие “ бяха показани пред тръпнещите в очакване възпитаници в празничната стратегия.
Под звуците на първия учебен звънец четирите класа първолаци в учебното заведение в Симитли с класни ръководители Росица Манова, Анита Костевска, Ирина Кльонтова и Гергана Василева за първи път влязоха в своите класни стаи. Абитуриентите от своя страна посрещнаха най-малките жители на родното учебно заведение със специфични приветствия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР