Силвестър Сталоун е сред многото, които изразиха почитта си към

...
Силвестър Сталоун е сред многото, които изразиха почитта си към
Коментари Харесай

Силвестър Сталоун с прочувствена раздяла с легендарен артист от Роки

Силвестър Сталоун е измежду многото, които показаха почитта си към Бърт Йънг след гибелта на артиста на 83-годишна възраст. Йънг, който изигра Поли в шест от филмите в поредицата „ Роки “, умря на 8 октомври, само че повода за гибелта му не беше обявена. Ролята му във кино лентата му донесе номинация за " Оскар " за най-хубав артист в поддържаща роля.

„ На моя безценен другар Бърт Йънг, ти беше необикновен човек и актьор. На мен и на целия свят ще ни липсваш доста. RIP “, написа Сталоун в прочувствена респект в Instagram дружно със фотография на двамата.

Карл Уидърс, който изигра Аполо Крийд във филмите, написа в X: „ RIP, Бърт Йънг! Красива и надарена душа. Той беше толкоз неразделна част от фамилията на Роки. " Искаш ли птицата? Иди и вземи птицата “. Поли ще бъде с нас вечно “.

Много други почитатели разгласиха клипове на артиста от филмите, защото и те си спомниха за Поли.

Роден като Джералд Томазо Делуиз в Ню Йорк, той учи актьорско майсторство, откакто служи в морската пехота на Съединени американски щати през 50-те години на предишния век. Самият той е боксьор в младите си години, само че се отхвърля от кариера на кръга поради актьорството, като изяснява в едно изявление: „ Имах бъдеще, само че фамилията ми не искаше да поемам удари. Затова направих това, което можех, и оставих настрани личното си сърце, личните си потребности. Разбира се, че ми липсваше. Но е мъчно да се пропусне спортът, тъй като кой обича да получава удари в лицето “.

Все отново той се занимава с мениджмънт на бойци, като поема професионалния боксьор Дейвид Сиърс, който е прочут най-много с предизвикването си през 1985 година към безспорния първенец в лека тежка категория Майкъл Спинкс, от който губи с нокаут в трети рунд.

Йънг става прочут с ролята си на Поли, брат на брачната половинка на Роки - Адриана, като осъществяването му носи на Йънг номинация за Оскар за най-хубав артист в поддържаща роля. „ Роки “, разказващ за малък боксьор от филаделфийски клуб, който неслучайно се бори за международната купа в тежка категория, печели три Оскара през 1976 година, в това число за най-хубав филм, а в боксофиса печели 225 млн. $ - става вторият най-касов филм през 1977 година след " Междузвездни войни ", макар че действителната му премиера е в края на 1976 година

Други известни филми на Йънг са „ Китайски квартал ", " Папата на Гринуич Вилидж " и " Имало едно време в Америка ", а също по този начин има няколко гостувания в телевизионни излъчвания като " MAS*H " и " Закон и ред ". В по-късните си години Йънг се изявява като художник, като негови произведения са изложени в галерии по целия свят.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР